zoliku Creative Commons License 2001.01.18 0 0 288
Ki volt Zámbó Jimmy!
1. Fantasztikus hang, de közepes énekesi tehetség. Lehetett volna belőle egy kiváló musicalszínész - lett belőle egy táncdalénekes (ezirányú tehetségét egyetlen jelzővel sem minősítem).
2. A média csinált belőle sztárt, de közben folyamatosan meg is alázta (a külseje, a stílusa, a közönsége... - az "ötezer értelmiségi" meg a szánalmas kis bértollnokaik egymást túllicitálva fikázták le. Ugyanazok tették ezt, akik közben Princz Gábor udvartartásának állítólagos tehetségét az egekig magasztalták).
3. Zámbó Jimmy népi figura volt, az egyszerű plebs kedvence. Igazi baloldali, de nem kommunista (bocsánat, 1990 után ezt szociálliberálisnak illik mondani). Hihetetlenül gazdag volt, de nem volt VIP-listás. RTL Klub-kitartott volt, de nem volt olyan aljas politikai manipulátor, mint a Heti Hetes förmedvényei. Soha senkit nem bántott, csak szórakoztatni akart, meg a dalait eljuttatni az embereknek ( Nálam zárt kapukra talált, dehát ízlések és pofonok...).
4. Megjegyzem, azért a Ghost című film betétdalát szépen elénekelte, hallgathatóak a Demis Roussos-feldolgozásai is, és még a legszentimentálisabb dalocskáját is inkább meghallgatnám, mint azt a Gangsta Zolee-t, aki jelenleg az "ötezer értelmiségi" szerint igazi művész, a magyar zenei élet egyik trenddiktálója.
5. Amit a média művel Jimmyvel, az csak azért nem undorító, mert egyes maszoposok mostani tolakodására már nem is találnék akkor megfelelő kifejezést a magyar nyelvben. (Amúgy milyen érdekes, hogy az a Pozsgay Imre, aki TÉNYLEG BARÁTJA VOLT Jimmynek, most mélyen hallgat. Pont úgy, ahogy egy normális ember szokott hallgatni, ha egy hozzá lélekben közelálló meghalt.)