supremacy Creative Commons License 2001.01.18 0 0 196
"Ha egy multi uralja az megint monopolium."

Nalátod, ezt akartam énis mondani. Én egyébként nem tudom, hogy vannak-e határai a cégek méretének. Konkrét határai biztos nincsenek. És mondjuk egy mostani multi-egyesülés után is az a helyzet, hogy a legfelsobb vezetés nem közvetlenül irányít mindenkit, mert törvényszeruen nem tud "elérni" a legalsóbb részekig. Ettol azonban még nem esik szét a cég. Ez valójában természetesen korlát, már a jelen pillanatban is, hiszen nem tarthat mindent egymaga a kezében. Annak azonban nincs korlátja, hogy egy nagy multiban egyesüljenek egyszer a mai cégek. Annak a keze sem fog elérni a legalsó szintekig közvetlenül, de közvetetten érezheto lesz persze ott is. Szóval van valami határ, de ez csak részleges.
De ha még úgy is lenne ahogy mondod, akkor is befejezodne egyszer a globalizáció, mert véges folyamat. Szerintem késobb, szerinted elobb van vége. Nem mindegy?

A Microsoft per meg egy vicc. Csak nem gondolod, hogy ha szét is választják az egyes részeket, akkor azok nem egymással szövetségben fognak létezni, vagy netán konkurálni fognak? Ugyan!
Ez nem a Standard Oil. És egyébként ha történetesen a mondjuk a Bahamákra lenne bejegyezve az USA helyett, akkor nem csinálhatna semmit az amcsi kormány. Szóval van menekvés. És még úgysem dolt el a Microsoft per. Várjuk ki a végét.

Előzmény: Derek (195)