H_G Creative Commons License 2001.01.17 0 0 24
Na hát ez itt OFF (bocs' topicanya, a te keskeny sávjaidra én is kíváncsibb lennék :), de ha már itt találkoztam ezzel a +gondolatlan véleménnyel, nem állom meg válasz nélkül: az atombombára tényleg büszke lehet a civilizált emberiség!

1. A múlt: az ókori irodalom pont így képzelte az istenek fegyverét -- nagy villanás, forró szél és az ellenség zöme nyom nélkül +semmisül. A közismerten hülye Daeniken biztosra vette az Ótestamentumból, Ramajánából stb. válogatott idézetek alapján, h. a múltban földönkívüliek már használtak atomfegyvert a Földön; 1xűbb, ha beismerjuk, h. az atombomba az emberiség régi vágya.

2. A jelen. Atombombát élesben eddig 2x használtak; akkor több életet mentett meg, mint amennyit kioltott. Az amerikai vezérkar a Csendes-óceánon szerzett tapasztalatok alapján úgy becsülte, h. a japán szigetek inváziója 1 millió amerikai katona életébe kerülne; add hozzá a biztosan több millió japán katonát és civilt. (Az akkori fanatikus közhangulatban a kettő +különböztetése szinte értelmetlen. A japán óvodákban már 5 éves kislányokat tanítottak arra, hogy kell 1 óvatlan pillanatban megölni az amerikai katonát -- nem propagandahazugság, magam is láttam 1 /japán/ dokumentumfilmben a fönnmaradt oktató-anyagokból.) A japánok biztosra vették, h. ekkora veszteséget Amerika nem engedhet + magának politikailag, ezért nem kapituláltak a kétségbeejtő katonai és gazdasági helyzetük ellenére sem. Bármilyen szörnyű, 200 ezer halottal "olcsón" megúszta az emberiség.
Utóbb pedig az atomfenyegetés tartotta vissza Sztálint Nyugat-Európa lerohanásától. Gondolom, nem kell ecsetelnem, mennyire másképp nézne ki ma a világ...

3. A jövő. Mostanában kezdi fölismerni az emberiség, mekkora veszélyt jelentenek a meteoritok. Még nincs elhárító rendszerünk, de ha lesz, mit gondolsz, min alapul majd -- "Lécci menj arrébb" feliratú papírsárkányokon?!

Előzmény: user_af (23)