Baliquez Creative Commons License 2001.01.13 0 0 21
Hali.

Meglátásom szerint a nem SCSI-csatlakozóval rendelkező szkennerek igennagyon gagyik. A SCSI-s ellenben - ha jól van beállítva, piszokgyors. Jótanács: ne Photoshopon v. más editor progin belül szkennelj, hanem önmagában, a szkenner saját programjával, ha minél gyorsabb eredményt szeretnél.

Nekünk egy AGFA SnapScan 1236s van, igen meg vagyok vele elégedve, vettem hozzá diafeltétet is (majdnem annyiba került mint a szkenner), és most kiválóan meg lehet őrizni a rohadó, színvesztő húszéves diapozitívokat. A színe kiváló, és nagyon gyors, házi archiválásra kiváló, 600x1200 dpis, diafeltéttel kb. 120K HUF.

Kb. nyolc éve dolgozom DTP/grafika/design/webdesign stb területen, és ilyen gyors szkennerrel még nem találkoztam. Le lehet csekkolni. Persze, ha A3-as color plakátot kell csinálni egy leicáról (ami már önmagában is igen bátor tett:), akkor egyértelmű a fényeszterga a maga 8-10K dpi-jével. Olyanom nincs, annyiért meg nem is kéne.

Ha nyomdai meló kell, szkenneltesd be egy jónevű nyomdai előkészítő stúdióban, ahol rendszeresen kalibrálnak, és tisztán tartják a cuccaikat. Hidd el nekem, megéri, jobb mintha beégnél valami tompakakával.

Baliquez

Előzmény: utnapistim (20)