NO1 Creative Commons License 2001.01.12 0 0 6
Nem vagyok szakerto, csak kibickedek itt, de szerintem nem csak egyszeruen a felmelegedes a baj, hanem az, hogy amint az elso cikk is irja, ezzel nem linearis homersekletvaltozas, hanem az eddigi idojarasi rendszerek, klimatikus viszonyok belathatatlan, sot talan kaotikus megvaltozasa jar. Azaz mivel az idojaras egy nemlinearis dinamikus rendszer, egy kis valtozas, pl. homersekletemelkedes is belathatatlan valtozasokat okozhat. Ezert van az hogy az elso cikkben emlegetett ciklon nem hagyja tersegunkbe jutni a sarkkori eredetu levegot es reszben ezert vannak rekordhidegek masutt.

Szvsz nem attol kell legjobban felni, hogy az atlaghomerseklet magasabb lesz, hanem attol, hogy nem akkor kapjak a novenyek a csapadekot amikor kene. Ergo rohamosan fog pusztulni a termeszetes elovilag es a mezogazdasag. Tehat a legfontosabb, hogy a termeszet nem fogja tudni kovetni az idojaras ilyen mertekben hektikussa valasat.

Ennek gazdasagi, majd tarsadalmi kovetkezmenyei belathatatlanok...
Ami elgondolkodtato, hogy a meteorologusok ezt a valtozast sokkal lassabbnak hittek, mint ami az elobbi cikkek alapjan maris a nyakunkon van...

noone

Előzmény: V.László (5)