tepoe Creative Commons License 2001.01.10 0 0 11
Na szóval, hogy azért legyen valami pozitív is.

Akinek nem bírja a gyomra az ne menjen oda, de én három hét augusztusi 40 celsius+ és az összes ehetetlen salátájuk, báránypörköltjük, meg mocskuk ellenére visszamennék, mert jól éreztem magam. Biztos azért mert itthol is tapló vidéki bunkó vagyok oszt nincsenek is igényeim (padlóraköpés).
Lehet találni a sok durva mellett nívós - európaibb - helyeket is, egész településeket, de azok jóval drágábbak az átlagosnál. Én speciel diákszállón is aludtam, ami nehezen felejthető élményt jelentett, de túléltem.
Odautazni autóval csak szuicideknek ajánlott, vonattal - három fő felett - elviselhető, főleg ha Bukarestben nem szállsz át, de kb. egy egész nap. Az ott tanuló magyarok a menetrendszerinti buszra esküsznek. Repülő: naponta Malév-Balkanair közös, elég drága. Belső közlekedés: inkább busszal, ha lehet.
Szófia nem egy nagy szám, nekem annyira nem jött be, viszont Plovdivot nyugodt szívvel tudom bárkinek ajánlani: egyetemi és kulturális központ, szép és inkább mediterrán mint balkáni (már ha a két jelző közt látsz különbséget). Ja és ott gyártják a Kamenitza sört, ami sokat segített az ország elfogadásában.