MuzX Creative Commons License 2001.01.10 0 0 11
Tudomásom szerint:

A vírus elsôsorban az emberi belsô testváladékokkal (vér, hüvelyváladék, ondó) terjed. Jelen van a nyálban is, de lényegesen kisebb koncentrációban, mint az elôbb említettekben.

Nyilván megvan a veszélye annak, hogy egy intenzív nyelvescsók során a szájnyálkahártyán normál esetben is elôforduló apróbb sérüléseken keresztül fertôzést okozhat, de amennyire hallottam, ennek meglehetôsen alacsony a valószínűsége, tekintettel a jóval kisebb koncentrációra és a vérbe jutás nehezebb módjára.

De akivel már intenzív nyelvescsókot váltok, azzal nem állok meg itt, nem? És orális szexet meg nem nagyon lehet csinálni óvszerrel, legalábbis értelme nem sok van, nôk számára meg nincs is, szóval ha nyalakodni vágyom (márpedig vágyom) akkor ilyen esetben közvetlen kontaktusba kerülök a nôi nedvekkel (mmmmm, de jó is az...) :), és így növelem a kockázatot.

Tehát a biztonságos szex kategóriái, növekvô kockázati sorrendben:

1. Semmi szex, csak maszti együtt.
2. Gumikesztűvel egymás erogén zónáinak izgatása, semmi csók.
3. Gumikesztyű, óvszer, hagyományos közösülés, semmi csók, semmi orál, anál
4. Óvszer, férfi orális ingerlése, puszizkodás.
5. Óvszer, anális szex, kölcsönös orális szex, csókolózás.
és még lehet fokozni...

Rizikófaktor szerint az intravénás kábítószeresekkel, illetve a homo-biszexuális férfiakkal kapcsolatba lépôknek van a legnagyobb esélyük rá, hogy a partner fertôzött, ami a százalékos megoszlást illeti, természetesen heterok között is vannak, de kisebb arányban.

Látható, minél élvezetesebb, annál kockázatosabb, minél biztonságosabb, annál unalmasabb és körülményesebb. Sajnos a fô probléma, hogy ezzel könnyen azt gondolhatja az ember, hogy "ááá, velem úgy se történik meg...".
Pedig semmi biztosíték rá, hogy ha egy ismeretlen partnerrel megkívánjuk egymást, nem fertôzött-e. Még a negatív AIDS igazolás is csak annyit jelent, hogy a vizsgálat idôpontjában nem tudták kimutatni, de ettôl még az illetô lehet fertôzött, csak az antitesttermelés nem kezdôdött meg, mert a legtöbb vizsgálat ezeket nézi. Ez csupán annyit jelent, hogy a lappangási idôvel a vizsgálat elôtt még nem volt fertôzött.
Másrészt ha valaki mégis belemegy ilyesmibe, megfertôzôdik és aztán csak év(ek) múltán derül ki, közben n másik embernek továbbadhatja, ami majdnem egyenlô a gondatlanságból elkövetett emberöléssel...

Persze az is felmerülhet, ha az élvezetes dolgok mind ilyen veszélyekkel járnak, akkor érdemes-e egyáltalán úgy élni, élet-e igazán az, ha mindig ki akarok zárni minden kockázatot?

Viszont ahhoz nincs jogom, hogy más emberek biztonságáról döntsek, pedig minden ilyen esetben ez is történik.

Na mindegy, elég a prédikációból, már különben is offtopic, csak kicsit belelendültem a morfondírozásba.

Lényeg, hogy van minimális esélye az intenzív nyelveléskori fertôzôdésnek, de alighanem ennél több a veszélye annak, hogy közlekedés közben meghalunk egy balesetben. Ez persze magánvélemény, nem tudom kutatási tényekkel alátámasztani :))