webmastermason Creative Commons License 2001.01.10 0 0 48
haharin:
Néhány példa a nyilvánosság előtt való fellépésre: az elmúlt néhány hónapban sikeres előadásokon vettünk részt pl. Szombathelyen, Keszthelyen. Ez utóbbit a Keresztény-Zsidó társaság szervezte, amelynek lelke egy nagyszerű ember, Dr Szécsi József, aki katolikus teológus (nem szabadkőműves), és fáradhatatlanul dolgozik a két csoport közelítésén.

Jótékonyság: visszatérő, hogy gyűjtéseket rendezünk, pl. az árvízkárosultaknak. Több szabadkőművesek által alapított és működtetett alapítvány létezik, pl. mozgássérült gyermekek középiskolai tanulmányainak támogatására, vak és gyengénlátó gyermekek tanulmányainak segítésére stb.
A zajos és öntömjénező jótékonyságot nem szeretjük, nem szervezünk pl. bálokat stb. Aki viszont megteheti, egyénileg is gyakorolja a jótékonyságot, a lehető legkevesebb zajjal. Most a névtelenség mögé bújva elmondhatom, hogy - hála a Világegyetem Nagy Építőmesterének - megengedhetem magamnak, hogy időnként én is támogassak olyan alapítványokat, mint pl. a Gyermekétkeztetési Alapítvány, vagy pl. karácsonykor azt a 40 kg bejglit osztották szét a Blahán, amit én vittem oda. Ezt most abba is hagyom, bár szerencsére nem teljes a lista, mert az ilyesmivel még a testvéreimnek sem szoktam dicsekedni, és ők ismerik a kilétemet.

Alapelv, hogy a másik emberben, legyen az elesett, vagy valljon más nézeteket mint te, ismerd fel testvéredet és képviseld ezt az elved a mindennapokban, hogy - ha lehet - mások is átvegyék, és akkor a világ egy kicsit elviselhetőbb lesz.

WMM

Előzmény: haharin (45)