Törölt nick Creative Commons License 1999.02.09 0 0 15
Az ártatlanság vélelméről Dr. Életkopf valóban mindent elmondott és bepésztelt már.

Az, hogy amikor valaki az idézett paragrafusokra mikor emléxik, már a ráció és a saját - belső - objektivitásának a próbája.

Hozzászólásod alapján ezt különösen a Te figyelmedbe ajánlom frett !
(egyébként azt hogy ""Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani." Kósáné mondta és nem más pártról, hanem az MSZP-ről !!!)

A jogerős ítélet mexületéséig ugyanis sem bűnösség, sem pedig megvádoltság tekintetében nem nagyon lehet elválasztani pl. Tocsikot Simicskától.

Frissensületlen ifjúsági miniszterünknek, jogász létére egyszer sem bicsaklott meg a nyelve amikor anno, a parlamenti vizsgálóbizottság elnökeként bűnösnek nevezte meg Tocsik Mártát, Szokai Imrét, az MSZP-t és az SZDSZ-t is.

Gondolom ez az amire Te azt írtad, hogy " nem igazán sikerült tisztáznia magát a bizottság elött,"

Jellemző már a megfogalmazás is ! Szerinted Tocsiknak kellene bizonyítania az ártatlanságát Deutsch vádjaival szemben, ugye ?

Ellenzéki oldalról - ha jól tudom - még csak azt feszegették, hogy induljon vizsgálat Simicska ügyében - sikertelenül.

Más kérdés - igaz itt már leírták - hogy ha valaki közbizalmat megkövetelő tisztséget vállal el akkor amennyiben vádak érik, vagy legalábbis őt kétes hírbe hozó tények jutnak napvilágra (pl. akárhány céget ad el, végül mindet megveszi egy török fantom) akkor

1.- gyorsan tisztázza magát
2.- nem bújik el hetekre (vagy lásd még a Kupa M. tehenészetére vonatkozó frappáns és kielégítő válasz)
3.- Ha nem sikerül tisztáznia magát , függetlenül attól, hogy ártatlan-e vagy sem, tisztességgel lemond és ezzel nem hozza kínos helyzetbe pártját, kormányát... ( és ehhez IMHO nem kell feltétlenül egy Suchmannak lenni)

Az ártatlanság vélelmét javaslom magam is bevenni az újoncokat fogadó standard szövegbe !

bye

Donneck