Hemendex Creative Commons License 2001.01.06 0 0 8
Hello!

Na én a másik oldalról vagyok.
Sajnos a legtöbb dologban igazat kell neked adnom, már a mi az orvosi részét illeti a dolognak. Bár elég sok, elég gazdag orvos ismerősöm van, akik valamiből azért összeszedték magukat. Bár azt mondják, kétféle orvosnak lenni éri meg: nőgyógyásznak, és fogorvosnak. Ennél jobban azonban sajnos nem ismerem azt a területet.

Viszont, ami kicsit furcsa nekem, az az hogy ha valaki az életét teszi arra, hogy orvos legyen, az miért ennyire pénzközpontú? Ok, tudom, hog ynevetséges összegeket kerestek, és minden megbecsülésem a tied és társaidé. Viszont szerintem az ember vagy pénzt akar, vagy hivatást.

Ez az egyik.

A másik, hogy miért a jogászoknak ugrasz neki, amikor pl. Java programozó havi 1M, rendszergazda, havi 400e, és ilyen összegek körül kaszálnak 18-22 éves srácok, ha értenek az informatikához.

A harmadik (ez hosszabb lesz). Én 20 éves jogászpalánta vagyok, most nyomom a másodévet. Se apám nem jogász (se ügyvéd, se ügyész, se bíró, se közjegyző, se semmi), se anyám, se nagyapám, se senkim, akinél kezdhetnék. Nos, nézzük, mik a lehetőségek. Az országban 8 jogi kar, évi kb 2-3000 ember végez. Hova mehet ez a tömeg? : bíróságok( évi kb 100-150 ember), ügyészség (évi10-15), közjegyzők (évi 2), ügyvédi kamara (Bp-n jelenleg 4000 körül a létszám, becslések szerint 4500-nál többet nem visel el), és sok embernek ugye ott a papa vagy egyéb kapcsolat.
Ja, és amiíg ügyvéd leszel, 3 évet vhol le kell húznod bojtárként, és ha ennyire értékelődik fel már az, hogy az ember ügyvéd lehet, akkor talán szvsz már mi fogunk fizetni azért, hogy gyakornokoskodhassunk. Tehát nem olyan rózsás a helyzet, és a jogászok sem feltétlenül kőgazdagok. És hogy hova megy a maradék 2500/év? Hát a közigazgatásba a legtöbb, kinyomva ezzel a többi jogi végzettség nélküli eddigi alkalmazottat, meg ahova tud.

A ti egyetemetek biztos hogy sokkal nehezebb, nálunk szorgalmi időszakban elég laza a dolog, vizsgaidőszakunk ugyan ált tovább tart, mint a sotés ismerőseimnek, de hát vmit vmiért.

Drukkolok, hog ysikerüljön neked amit akarsz. Tényleg.

Üdv: H.