Csekk Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1361
Szia,
Az észrevétel jó, de tudni kell, ezek nagyon neuralgikus területek voltak. Nekem utóljára a hetvenes évek közepén volt a kezemben geológiai tankönyv, és abból maradt meg bennem, hogy a Földközi Tenger, jelen valójában egy nagyon fiatal képződmény, talán jó ha van 10.000 éves.
A Gibraltár átszakadásának pontosabb idejét meg nem nagyon forszírozták, hiszen mondjuk a biblia szerint az egész földet csak 6000 éve teremtették:))
Hálistennek ez ma már nagyot változott.
A tabuk eltüntek, de erről a témáról nem olvastam újabb feltételezéseket. illetve egyet igen,:
Az az elmélet pld a "nagy katasztrófák" idejére teszi egy kisbolygó becsapódás lehetőségét, ami nemsokkal a portugál partok elötti térségben történt meg. (ott ma 6000 m mély kerek medence található)
Az elmélet szerint ez okozott mindent.
Atlantisz eltűnését, A föld nagyonhirtelen, és gyors felmelegedését, aminek hatására az átlagos víszint több mint 100 méteres emelkedett, a gibraltár gyors átszakadását, így a Földközi Tenger jelen nagyságát.
S hogy miért nem itt keresik a vízözön legenda alapját?
Ehhez az Atlanti Oceánt kellene rendesen megkutatni. Sok közetmintát felhozni. Az meg óriási, pénzügyileg soha meg nem térülő kiadás.
Egyébként egy mélytengeri kőzetmintáról hallottam:
Azt egy ma 4000 m-es mélységből hozták fel a Franciák. Ennek az a külön érdekessége, hogy a vizsgálatok szerint a felhozott vulkanikus kőzet, a szabadlevegőn szilárdult meg. (ma meg 4000 méter mélyen van)
Rendesen kétségbe is vonják a valódiságát.
Előzmény: Duda (1360)