Tappancs Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1141
"...az már igencsak vicces, hogy annak jár, akinek van, és minél több van, annál több jár. "
Jé, de furcsa. A banki kamat is ilyen. Aki beteszi a pénzét annak jár kamat, aki nem teszi be a pénzét annak nem jár. Sőt, ha többet tesz be, akkor több jár. Vérlázító igazságtalanság: mindenkinek járjon havi 10000 forint kamat, akkor is, ha milliói vannak benn, akkor is, ha nincs benn semmije, sőt akkor is, ha hitelt vett föl és még ő tartozik a banknak.
Jé, de furcsa. Az adó- és járulékfizetés is ilyen. Ha többet keresel, akkor több adót és járulékot fizetsz. Ha többet fogyasztasz, akkor több áfát fizetsz. (PuPu magas labda: itt kötözködhetsz a 0%-os kulccsal vagy az áfa-csalókkal!)
Jé, de furcsa. Ha valaki dolgozik, akkor munkából is több jut neki, mint a munkakerülőknek.
Jé, de furcsa. Ha van gyereked, akkor jár csapó. Ha több gyereked van, akkor több csapó jár. Jöjjen meg mindenkinek a havi 30000 forint csapó: akár van gyereke, akár nincs!
Nekem meg a kommunisztikus elképzeléseid viccesek. Nekem igazságosnak tűnik az, ha valaki többet tesz be a közösbe (több szja-t fizet), akkor több is maradhasson nála.
Járjon mindenkinek árvaellátás, rokkantnyugdíj, özvegyi ellátás. Járjon mindenkinek szellemi fogyatékossági támogatás is - de különösen nekünk, akik nem tudjuk, akarjuk, merjük megérteni PuPusszimisszimuszt.
Előzmény: PuPu (1126)