bado Creative Commons License 2001.01.03 0 0 4808
Nekem is volt szerencsém még vagy 10 éve repülnöm a Shadow-val, a Fülöp Bandi bácsival. Volt alkalmam egy kicsit hiénázni és valóban, nagyon combos a joystick. Ez annak is köszönhető, hogy igen vastag profilja van, tehát úgy kell kikényszeríteni vízszintes repülésből, + a valóban kedvezőtlen kormányvezérlési konstrukció.
Nekem nem volt olyan sok időm, hogy olyan alaposan megismerkedjek a géppel, mint RepülőgépÉpítőnek, biztos, hogy még sok egyéb hátrányát is fel lehetne fedezni a biciklinek. De ne felejtsétek el, hogy ennek a gépnek - valószínüleg - csak Magyarországon van típusalkalmassági bizonyatványa, Amerikában (vagy Angliában? nem tudom ki a gyártó ország) ez csak experimental category, amelynek sokkal enyhébbek a szerkezeti-építési követelményei, mint az "igazi" repülőknek. Ez persze nem azt jelenti, hogy feltétlen ilyen "repülő bombát" kell gyártani, de lehet, hogy maga a konstrukció is régebbi, amikor még az előírások sem voltak szigorúak, nem igazán vagyok UL építésben képben.
Abban viszont egyetérthetünk, hogy nem a legsuperebb repülőgép (a magam 1,89 magasságommal szinte csodaszámba ment a hátsó ülésbe történő bekígyózásom a közben előforduló szerkezeti elemek között :-))
Úgy tudom, egyet össze is törtek.
Badó
Előzmény: Törölt nick (4803)