kalucsni Creative Commons License 2001.01.03 0 0 topiknyitó
Ha Lenint lehet, akkor őt is! Legyen mindenkinek saját Jimmyje jövő karácsonyra! De télleg!

Lenin élni fog - klónozható a forradalmár
--------------------------------------------------------------------------------

Moszkva, 2001. január 3. (MTI-Panoráma) - Elméletben nincs akadálya annak, hogy klónozzák Vlagyimir Iljics Lenint - közölte Ilja Zbarszkij orosz akadémikus, aki 18 éven át dolgozott a moszkvai Lenin-mauzóleumban. A tudós elmondta a Szevodnya című orosz lapnak, hogy Lenin holttestében fennmaradhattak a DNS-molekulák.
Ezeknek segítségével klónozni lehetne. Másolatban tehát új életre lehetne kelteni és akár számtalan példányban előállítani az orosz forradalom hajdani legendás vezetőjét.
Zbarszkij mindazonáltal kétli, hogy értelme lenne klónozni egy - megfogalmazása szerint - "ilyen kegyetlen és rombolásra hajlamos embert", sőt amellett foglalt állást, hogy távolítsák el a Vörös-térről Lenin, a "zsarnokság szimbólumának" holttestét. Zbarszkij apja egyike volt azoknak a tudósoknak, akik bebalzsamozták Lenin holttestét annak 1924-es halála után. Később Ilja is csatlakozott azokhoz a tudósokhoz, akik rendszeresen felülvizsgálták a közszemlére tett holttest állapotát.
Az orosz közvélemény több mint fele egyébként Lenin eltemetése mellett van, de a kommunisták hevesen ellenzik eltávolítását a Vörös-téri mauzóleumból - jegyezte meg az AFP. +++