LvT Creative Commons License 2000.12.30 0 0 7
Kedves L.W. és Kis Ádám!
Egy-két napig el voltam tiltva itt az Indexen a hozzászólástól, így rögtön nem tudtam L.W.-nek válaszolni. Most, hogy Kis Ádám szólt hozzá elsőnek, már nem érdemes feltennem a szövegszerkesztőmben leírt eredeti gondolataimat.
Mindenesetre annak egyik eleme az volt, hogy nézetem szerint, nincs is érdemi eltérés Kis Ádám és köztem, pusztán a hangsúlyok mások. Én értékelem, hogy egy szoftver ingyenes (vagy olcsóbb), tudom, hogy mit csinál, nem tartalmaz széles körben ismert és durva bizonsági réseket, upgrade nélkül kapom hozzá a patcheket, s.í.t. Ebben a sorban csak egy elem a nyelvhelyesség.
Elmondtam volna továbbá, hogy egy dolog a szerveralkalmazás kompatibilitása, más dolog a klienseké. Valamint a szabvány is hibás, mivel nem teszi lehetővé a szerver és kliens között az eltérő kódolási sémák használatát.
Még egy momentum, amiben mást hangsúlyozok, mint Kis Ádám: az "evolúcióban való hit". Megállapodatlan helyzetben hiába kérünk számon elveket a felhasználókon/gyártókon. Viszont idővel várható a probléma automatikus tisztázódása, ld. a magyar "í" is visszakerült a rendszerbe.
Ekképp eleve nem próbáltam megállapítani, hogy L.W. kit erősít. Viszont Kis Ádám problémájára nem látok más megoldást, minthogy vagy mindenkinek adunk igyen egy Win2000-et ebben a kis országban (persze a németeknek németet, a romáknak romát az örményeknek örményt), vagy felcsapunk Linux-magyarítónak, vagy pusztán példát mutatunk (ha tudunk). Mert egyéb hatékony propagandát, azt nem hiszem, hogy ezen a téren lehetne csinálni.
Előzmény: Kis Ádám (6)