csn Creative Commons License 1999.02.09 0 0 77
"Namármost épp ez az, amiért a magyar umca-umca eladható: pont annyira igénytelen, mint a nyugatiak, csak magyarul éneklik benne, hogy légy enyém, akarlak stb..."

Ez engem fordítva motivál (nyilván bennem a hiba): a disco-techno-hiphop-stb.. stílusú zenékből az idegennyelvűek néha (ritkán) azért tetszenek, mert NEM ÉRTEM a (primitív) szöveget, illetve ha nagyon akarnám megérteném, de nem tudatosítom magamban. Csak úgy hallgatom.
A magyarokat viszont nem tudom nem érteni, és ezért lomboznak le gyakrabban. Persze van néhány jópofa pojénos szöveg, de azok jórésze is nagyon szegényes fantáziára vall. A szépfiúkugrálnakéstátognak tipusú "együttesek" pl. jórészt abban látják a szövegírást, hogy ki a merészebb, ki megy tovább a szex-dumákban. Ki meri jobban kimondani a dalszövegben, hogy orrba-szájba b@szta a csajt a balcsiparton. Kb. ennyit tudnak.

Bocs, akit ez a sor zavart, de ez az igazság, és ahogy ezt besunnyogják a közéletbe, az igen gusztustalan.
Nem azt mondom, egyszer-kétszer elmegy, de mikor zsinórban ezt a dolgot nyomják, na az már minősíti az együttest, legalábbis az én szememben. Tudom, nem sokat számít. Én sosem fogom kitapétázni a falaimat Hip Hop Bojsz meg Heppi Geng vagy Sáj Géjsz cd-kel.

És ez sem tarthat örökké. Mi lesz a következő menő dolog - vagy ahogy mondani kell, a TREND? Kíváncsi vagyok. Azaz nem.

CSN