mash Creative Commons License 2000.12.24 0 0 302
Nemzeti sport:

Az Arsenal a 18. fordulóban elszalasztotta a Manchester Unitedre való felzárkózás lehetőségét, és ez szombaton igen keményen visszaütött: Sir Alex Fergusonék 2-0-ra legyőzték az Ipswich Townt, míg az „ágyúsok" 4-0-ás vereséget szenvedtek a Liverpooltól. A Pool egy héten belül mindkét bajnokaspiráns ellen három pontot szerzett, így ő maga is a végső győzelemre esélyesek táborába lépett.

Szombaton a Liverpoolnak minden összejött, Steven Gerrard fantasztikus formában játszott, míg Michael Owen még úgy is gólt szerzett, hogy az utóbbi hetek egyik leggyengébb produkcióját nyújtotta (a válogatott támadó az elmúlt hat mérkőzésen képtelen volt gólt lőni). Pedig a találkozó nagy részében az Arsenal irányított, ám helyzeteket képtelen volt kidolgozni a förtelmes minőség?, homokos talajon.

Az első gólt Gerrard fantasztikusan eltalált bombából szerezte Patrick Vieira rövid felszabadítása után, mintegy tizennyolc méterről. Az Arsenal Sander Westerveld kapuját távoli lövésekkel veszélyeztette, de a holland kapusnak ezen a kora délutánon nem lehetett messziről (sem) gólt lőni. A Liverpool minden bevethető eszközzel védekezett, az Anfield Roadon nyolc éve sikertelen vendégek nem tudtak egyenlíteni.

Owen gólja aztán megtörte az Arsenal lendületét, majd Nick Barmby (a középpályás tizenharmadik Arsenal elleni találkozóján a 11. gólját szerezte) és a csereként pályára lépő Robbie Fowler is betalált Alex Manninger kapujába. A második félidő három találatának közös jellemzője, hogy mindegyiket Emile Heskey készítette elő. A tíz percet játszó Fowler remek mozdulatokkal kápráztatta el a szurkolókat, nemhiába nyilatkozta Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere a minap, hogy nagy hódolója a játékosnak - akiért pénteken állítólag a Chelsea is bejelentkezett.

„Az elmúlt két mérkőzésünkön hat pontot szereztünk, erre álmunkban sem gondoltunk volna. Viszont megérdemeltük, ám ennek ellenére sem telünk el magunktól, nem gondoljuk azt, hogy bajnokok lehetünk. A dobogós helyezéssel már elégedettek lennénk, ehhez azonban továbbra is így kell játszanunk" - nyilatkozta Gerrard, az első gól szerzője.

„Most, a bajnokság felénél a Manchester United tíz ponttal vezet előttünk, és azt hiszem, a »vörös ördögök« nem fogják eléggé elrontani a második tizenkilenc mérkőzést" - fogalmazott Gerard Houllier, a Liverpool menedzsere. Wenger úgy látja, a Liverpool lehet a Manchester igazi ellenfele, nem az Arsenal. „A Liverpool ma célratörőbben játszott nálunk, a második gólnál le is fújhatták volna a meccset. Úgy érzem, Owenéknek legalább annyi esélyük van a második hely megszerzésére, mint nekünk" - nyilatkozta a francia mester. Az Arsenalt és a Liverpoolt a West Ham Unitedet 2-1-re legyőző Leicester City választja el egymástól a tabellán.