Udv mindenkinek!
Mar tobb, mint egy hete kovetem figyelemmel a topic eletet, de meg eddig nem volt ertelme, hogy hozzaszoljak, mert minden felmerulo kerdesre szuletett altalam is megfelelonek tartott valasz. (Sot, meg soha egyetlen topicba sem irtam, ez az elso, ami ennyire felkeltette az erdeklodesemet - hogyhogynem :-)
Most sem akarok tul sokat mondani, hisz annyi temakort erintettetek mar.
En az elso 2 konyvet magyarul olvastam el, a masodik kettot pedig - nyelvgyakorlas gyanant - angolul. Az unokahugomnak vettem az elsot, es atyai ellenorzes gyanant elolvastam elotte. A tobbit nem kell magyaraznom, azt hiszem :-).
Rastaman 2 gondolatara, kerdesere reagalok:
- "Kiejtes: vki kerdezte meg a amsik topicban Hermione nevenek a kiejteset: nos amikor Krumot tanitja, akkor azt irja,h "hermijjoní" ":
Sajna nincs elottem a 4. konyv, mert a munkaidomet lopom a magamutogatasra, de valami ilyesmi van az eredeti verzioban, amikor Krum ki akarja mondani Hermione nevet: "Her...my...own..nee". Majd valaki kijavit, ha rosszul irtam. Ez pedig angol olvasatban: Hörmájouni (na persze csak durva olvasatban).
- "Titok: az meg mindig nem derult ki, h Potterek milyen titkot biztak volna Siriusra, es vegulis Feregfarkra biztak... ":
Ha a "Titokorzo" titulusra gondolsz, azt nagyjabol leirta a szerzo, bar tenyleg nem egyszeru elkepzelni (mint oly sok dolgot ebben a vilagban). Amennyiben emlekezetem nem csal - gyakran szokott - Potterek egy olyan helyre bujtak el, aminek a hollete csak a titokorzonek a fejeben van meg. Fizikalisan ott elnek a vilagban, megsem lehet oket latni, erezni. Olyan mintha a titokorzo fejeben lennenek bezarva, de megsem. (Mar en se ertem. :-) Rowling azt irja, hogy akar egy varosban is elhetsz veluk, megsem talalhatod meg oket.
Ha nem errol a titokrol irtal, akkor bocs.
Béni