Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.15 0 0 379
Kedves Macilaci!

Amit most írtál azzal teljes mértékben egyet értek és engem is felháborít. Álmaimban sem gondoltam én sem, hogy szabadalmat lehet kapni egy ilyen szerkezetre, amikor a müködése ellentmondásos és nem tisztázott. A kereskedelmi forgalombahozatali engedélyről tudtam, de az teljesen mást fed le.

Eladni lehet bármit hülyeséget, játékszert is, ha az játékszernek van feltüntetve és nem veszélyezteti a vásárlót. Egyszer az Egely utal is erre egy mondatában, hogy ez a hasznos játékszer, de ettől függetlenűl a bio/élet/vitalitás energia mint objektív mérőeszközét hangoztatja és nevezi meg a leírásban utánna.

Itt tényleg jogos lehet a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez fordulni, a vásárló megtévesztése indoklással. És ha valóban jogállam van minden visszadaott Egely keréknek, vissza is kell tériteni az árát. Gyakorlatilag ehhez egy bejelentésre van csak szükség, hogy elinduljon a folyamat.

Egyébként lejjebb ahol foglalkozunk a szabadalommal, megtalálható a szabadalmi hivatal internettes elérhetősége, Egely szabadalmának szintén internettes elérhetősége és ott a Szabadalmi jogszabályok is elérhetők a Magyar Szabadalmi Hivatal honlapján.

Előzmény: MaceeLacee (378)