Zambizi Creative Commons License 2000.12.14 0 0 135
Hihetettlen, de csak sikerült felerölködni a Web-oldalt az Internetre [közben vagy 40 percig nem volt semmi :)]
A cím továbbra is a megszokott:
http://www.tar.hu/princeofpersia
Viszont szinte minden más elérési útvonal, amit ebben a topicban feltüntettünk változott!!!
Pl. az eddigi segédfile-ok bekerültek az "egyeb" nevű könyvtárba.
Külön könyvtárba kerültek a pályák, és teljesen más néven. Mindegyik be lett .zip-elve, és benne LEVELS.DAT-kent szerepel. E mellett felkerült az eredeti LEVELS.DAT is, ugyhogy most már mindenki nyogodtan tacsra vághatja a sajátját.

És a lényeg, hogy letölthető az editor is. Azért ide teszem a címet:
http://www.tar.hu/princeofpersia/edit/popmap.zip
Viszont mielöt bárki is neki kezd a saját pályája elkészítéséhez, olvassa el a Web-oldalt, hogyan is épülnek fel az egyes pályák!!!
Így elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések. Nem fontos nagyon beleméjedni, de legalább annyira ismerjétek meg, hogy pl. a 3. szintre csak csontváz tehető.
És még van néhány dolog, amire nem tértünk még ki. Egyik ilyen az, amikor 6. pálya asszem első képernyőjén ha leesik a hős, átkerül a 7. pályára.

Az editor mellett megtalálható a használati utasítás is. Egyenlőre ömlesztve, ahogy rainman küldözgette. Ha elkészül a végleges verzió, lesz ott is egy rendes oldal. :)

Morpet:
"az eredeti level-1-ben induláskor "rálépnek" az egyik ajtózáróra"
Nem emlékszem, azt kipróbáltuk, hogy mi történik akkor, ha kiszedjük a kikapcsoló gombot?
Nekem meg az jutott az eszembe, hogy miért volt más a szellem akkor, mikor felcseréltük a pályát? No és a 6-os cseréjénél miért nem jelent meg, amikor az eredeti 6-os pályán nincs a LEVELS.DAT-ban definiálva. Remélem az editorral könnyebben, és mélyebben tanulmányozhatjuk a program működését! :):)

Támadt egy ötletem! Az 5. pályán van a nagy itóka. Ha kinyitjuk az ajtót, bejön a szellem, majd megissza, oszt lelép. Nademivanakkor, hogyha közben rázárjuk az ajtót? Vagy ha kiszedjük az itókát? Pl. lehetne olyan, hogy a szellem bezáródik, meg én is.
Nálam van egy rakat kapcsoló, a szellemnél egy rakat ajtó. Ha ki tudom szabadítani, akkor kifele menet kinyitja az engem bezáró ajtót...:)

Az is érdekelne, mi lenne, ha a 4. pályán a tükör mögé tennék egy fogsor csapdát. Jön a szellem, aztán nyisssssssszzzzz :)

Csak néhály ötlet kezdetnek. :)
Most már bárki kisérletezhet.
[Ha ezt a szöveget el tudjátok olvasni, akkor sikerült visszamásznom az Internetre ;)]