ZSOzso Creative Commons License 2000.12.10 0 0 41
Hi!

Nekem több mint két éve van meg a Zastim.Volt már sok bajom vele, de összességébe nem költöttem rá túl sokat.A szakmám autovillamossági szerelő,így rögtön megvétel után belevágtam egy elektronikus gyújtást, lereléztem a világítását(tompított,országúti),hűtőventillátor kapcsolót.
A fogyasztása 9-10l körül volt-nem bírtam vele mit kezdeni,így belevágtam a gázt(feketén).Azóta gázzal járok, fogyasztás:nyáron 250, télen 230km/palack.
Tipikus hibái:ablakmosó motor,alsó lengőkar,stabkar szilentek,rendszámvilágítás,AC pumpa.
A generátorról csak annyit hogy az enyémben is szarolt a fesszabályzó-kiiktattam-átalakítottam külső fesszabályzósta.A fesszab. az áramot a gyújtásról kapja, így nem a generátor kimenőfeszültségét szabályozza 14V-ra, hanem az akksi feszültségét(mint a ladánál),így felkapcsolt világításnál is 14V mérhető az akksin.
100/90-es halogének vannak benne így nem panaszkodhatok a világítására.

GABEK, én már raktam kispolos kormánykapcsolóját (bajuszkapcsoló) zastiba, nem tudom újé vagy régié volt de a csatlakozóban a vezetékeket át kellett variálni.Ha kicseréled a kormánykapcsolót feltétlenül relézd le a tompítottat,fényszórót így örökéletűek lesznek a kapcsolóid, és nyugodt szívvel rakhatsz bele 100-as égőt is.
A villogórelét pedig cseréld ki, lehetőleg elektronikusra.

zso.