micu Creative Commons License 2000.12.10 0 0 23
Jó.
Foto retusáló: Gimp (linuxról áthozva)
MP3 tömörítő: lame, bladeenc ott is megvan
Debugger: Borland Turbo Debugger
C fordító: gcc (cygnus), Borland C++ valahány, az ottlapjukról le lehet tölteni.
Adatbáziskezelő: Postgresql megy NT4-en, de nagyon sok varázsolás kell hozzá. De most már van InterBase 6 (ennek is van linuxos verziója is). Meg a MySQL is mintha GPL-es lenne, legalábbis a linuxos verziója.
Web server: Apache is át van hozva, bár állítólag linux alatt még akkor is egyszerűbb életrekelteni ha nem értesz a linuxhoz.
MP3 lejátszó - itt is dunát lehetne velük rekeszteni.
Commander: van valami UFO, egy régi Chip magazin mellékletén volt egész jó, van Dos Navigátor, és portolták a linuxos Midnight Commandert is, de szegénynek nem tett jót, sokkal bénább mint linux alatt.
ZX Spectrum emulátor: xzx (ez is linuxról portolva, talán a legjobb Spectrum emu amit láttam)
C64 emulátor: VICE (dettó, ráadásul emulálja a VIC20-at, és a C128-at is /meg még egy párat/)

Ezek azok a szoftverek amiket használok és tudom hogy van windows-os portjuk is. Amúgy W$ alatt főleg pénzes szoftvereket használok: Delphi 1, Delphi3 és játékok. De a postgresql-t, és a gcc-t már használtam ott is.
Jó hír: készül a linuxos Gnome windows-os portja. Úgy hogy lesz már valamennyire használható GUI is windowsra, ráadásul egy rakat alkalmazás is van benne. Bár én igazán az XBill nevű játék windowsos portjára várok ;-)

Előzmény: pancho (8)