Zmac Creative Commons License 2000.12.08 0 0 1331
Kedves antiskating!

Nehéz az auditív tapasztalatokat jól megfogalmazni, de a "dögös" és a dinamikus itt nem szinoníma akart lenni. "Dögös" inkább az, ami első hallásra magával ragadja a kevéssé tapasztaltakat, de hosszú zenehallgatásra csak mérsékelten alkalmas, mert a dinamika mellett gyakran párosul tolakodó középtartománnyal, dübörgő, elmosódó basszussal, szúrós magasakkal. Olyan "nagyon hifi". A nagy érzékenységből származó dinamika könnyed megszólalást, kellően mély, de megfogott mélyeket, és a dinamikai árnyalatok finom megkülönböztetését jelenti. (Természetesen erősen leegyszerűsítve.)

Ilyen értelemben a Triangle tényleg nem dögös. :)
Mielőtt a Graphite-okat megvettem volna, ugyanazon a rendszeren hallgattam a Scaléne-t is. Ez kisebb méretű, kisebb érzékenységű, és akkoriban 25-30% -kal olcsóbb volt. Több volt a mélye, de kevésbé mély, és sokkal kevésbé precíz. A Graphite hozzá képes mélyszegénynek tűnt első hallásra, de percek alatt kiderült a fölénye.

A párosítástól azt várom, hogy hosszabb ideig, és nagyobb élvezettel tudjak zenét hallgatni. Kevesebb legyen benne a zavaró tényező, - ez most a hegedűk, fémfúvósok, és az énekesek néha kicsit éles hangját jelenti például - valamint precízebb színpadot, távolabbi sávszéleket - nagyjából ilyen fontossági sorendben.

Az Ion Systems valóban tranzisztoros, valszeg AB osztályú. Igazad van, a túl nagy dinamika önmagában biztosan nem elviselhetetlen, de én a hangerőre céloztam - elnézést, ha nem volt egyértelmű.

Előzmény: antiskating (1330)