Fekete könyv 01.
Tisztelt asztaltársak!
Oldalanként több mint 5 Ft az ára, de megéri!
Kegyetlenül lehet vele ütni, verni, szétverni a tákolmányt az alapokig.
Kevés idézet lesz, sok saját vélemény.
Nem értem egyes urak fanyalgását.
Fordító: Benyhe János
Szakmai ellenőrök, jegyzetkészítők: Kun Miklós és Zinner Tibor
Szerkesztő: Fázsy Anikó és Csillag István.
Apró hivatkozás a jegyzetekben:” Különösen a budapesti 1956-os magyar forradalom Történeti Intézetében dolgozó kutatók (Békés Csaba, Rainer M. János és Germuska Pál) közzétett összefoglalójára támaszkodtunk.”
Mert én a magyar vonatkozások olvasásával kezdtem a könyvet.
A nevezett történész urak ellen sem itt a fórumon, sem az életben komoly kifogást nem emeltem, megítélésem nem mindig esik egybe az övékkel, de nem életbevágó az ellentét.
Ami viszont meglep: látszat szerint a jobboldal dicséri a könyvet, a baloldal hallgat, holott ez a többi vitafórumban az említett történészek vonatkozásában fordítva szokott történni. Valami sántít ez ügyben!
Akkor hazánkról.
A 401. oldal eredeti szövegében számadatok szerepelnek.
Magyarország adatai:
Katonai veszteség 140 000
Civil veszteség 300 000
Zinner Tibor adatai lábjegyzetben szerepelnek:
A 14 milliós Mo. háborús vesztesége 800-850 ezer fő.
A zsidóság vesztesége meghaladja az 500 ezer főt, ebből a trianoni területről elhurcoltak száma 330 ezer.
Katonai veszteség 150-180, más adat szerint 220-260 ezer fő, a többi civil áldozat.
Érdekes adatok, ennek kapcsán az MSZP kiváló politikusának tavalyi elszólalása jutott eszembe. Danielisz Béla adatai az egy évvel ezelőtt tartott tüntetés során a holokauszt áldozatainak számáról. Meg a tisztelt asztaltársak által citált számok. Végre történészt olvasok.
Folyt. köv.
Tiborc