Juergen Prochnow Creative Commons License 2000.11.30 0 0 23
Az a helyzet, hogy Sumernak nagyon igaza van.

Gerhard Schrödernek a köze a Rote Armee Fraktionhoz nem keves, hanem annyi, hogy 1978-ban vedöügyvedje volt Horst Mahlernek a RAF alapitojanak akit 1973 februar 26-an 12 evi fegyhazbüntetesre iteltek bünszervezet alapitas (RAF), többrendbeli betöreses lopas es elöre kitervelt nyeresegvagyböl elkövetett rablas büntette miatt. A fegyhazbüntetest 1974 ben 14 evre valtozattak, mivel ujabb kapcsolatokra derült feny Andreas Baaderral a RAF vezetöjevel.

A mostani SPD-Bündnis 90/Die Grünen kormanyzatrol azert is emlegetik szüntelenül (Nemetorszagban legalabbis) az RAF kapcsolatot mert Gerhard Schröderen kivül a kormany belügyminisztere Otto Schily volt 1971-1977 között, tehat Schröder elött Horst Mahlernek a vedöügyvedje, majd 1977-ben Gudrun Ensslinnek a RAF vezetöjenek vedöügyvedje, akit 1977-ben negyrendbeli, elöre kitervelt emberöles büntette es többrendbeli, elöre kitervelt emberöles kiserletenek büntette miatt eletfogytiglani fegyhazbüntetesre iteltek.
A Stuttgart Stammheimi fegyhazban Gudrun Enssling az itelethozatalt követöen nehany oraval felakasztotta magat, egy a zarkaba csempeszett hangszorokabel alkalmazasaval. Horst Mahler a 14 evi kiszabott fegyhazbüntetes utan jelenleg könyvirassal foglalkozik

Forras:
"Bruno Schirra: Horst Mahler. Flugschrift an die Deutschen, die es noch sein wollen, über die Lage ihres Volkes."
Die Zeit. 24 September 1998. Nr. 39.
Szerintem ezt az ujsagot (Die Zeit) a Szechenyi könyvtarban megtalaljatok.