zeinstein Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1080
Ave!

Elősször is reagálunk, de mint nátrium a sósavval:

Gnaeus Pompeius Magnus: MacBaren -ék Vanilláját (loose cut) nemrégiben volt szerencsém bitorolni, pár hete fogyott el. Ha az kedvező fényt vet rá, hogy ez lévén az eülső MB-féle dohányom, s elfogyta után "márka-tesvérkéinek" hirtelen szándékkal történő beszerzésére szántam el magam, nos akkor fogadd el igy! Ergo előtte ilyen kategoriájú (hölgybarát) dohányok közül a Planta-'s Black Vanillát tartottam az abszolut menőnek..., hogy eme nézetem megváltozott, nos ez annak tudható be, hogy az ember fia az az újat mindig kivánatosabbnak tartja (for example nőnemű egyedek, ...), vagy sem, azt nem tom. Mindenesetre ha hozzá tudsz jutni, akkkor érdemes kipróbálni, már csak azért is, mert nem mindeggyik trafik tartja fixlistán.
Mindenesetre ehhez kapcsolódóan hagy mondjam el, itt olvasván a Mac Baren -ék klubbjáról én is bejelenteztem náluk és mit ad isten, hát nekem is küldtek kóstoló dohányt, nevezett Schottish Blendet, amelynek zsacskján az állott, hogy 1.-es erősségű. Momentán a fenn emlitett okokból azonos nevű termékkel birok, csakhogy az éppenséggel 2.-es erőségű, és izében is más mint ama "kóstoló"!

GYÜMÖCSFA MINT PIPAALAPANYAG - már mér kéne annak rossznak lennie! Nem vitázni akarnók de kedves Laikus pipatárs hagy szögezzem le, hogy a gyümölcsfák általában KEMÉNYFÁK! Vad, általában mandula alanyba oltják őket... Lehet egy nedves, élő gyömölcság levágása nem gond, de próbáld csak ugyanezt vele ha már száraz! Persze pipához valódi, lassan száritott faanyag kell, meg a fa anyagának megfelelő érlelési, preparálási techológiát kéne választani! Ami meg kétséges az ilyen "térden faragott" piaci jószágok esetében...!

Más
Vettem Dunhill dohányt, Elizabethian Mixture. még bontatlan. a doboz szerint perique-es (tényleg, hogy kell ezt kiejteni?) retentő kiváncsi vagyok reá, de előbb el szeretném pöffenteni a maradék Presbyterian-omat. Ha érdekel valakit akkor majd beszámolok róla ( ha nem akkor is? :-) ).
(A Presbyteian-t senki sem ismeri? pedig nagyon fincsi latakiás keverék. benne van a Danpipe katalógusában is... az oldalszámot sajna nem tudom....)

zeinsti