lms Creative Commons License 2000.11.27 0 0 4493
Egy pilota elmondasa szerint a MALEV eloiras hivatalosan nem engedi meg, hogy repules kozben a szemelyzeten kivul barki tartozkodjon a pilotafulkeben, sot, az ajtot is zarva kell tartani. Az eloiras nehany evvel ezelottrol szarmazik, mert illetekesek szerint a repules biztonsagat veszelyezteti, hogy utazas kozben barmi elvonja a pilotak figyelmet. Nem kizart, hogy a szabaly megszuletesehez egy aggodo tipusu utas feljelentese is hozzajarult, de ha figyelembe veszed, hogy a pilotafulke irant erdeklodok elenyeszoen kevesen vannak azokhoz kepest, akik minel elobb szeretnenek megerkezni viszont sokat fizetnek a jegyert, a tilalom teljesen ertheto.

Okos pilota mindenesetre fel tudja merni, hogy mikor tudja egyszerre kielegiteni a mindket tipusu utas igenyeit. Kivalasztja a megfelelo idopontot, amikor az izgulos utasok jollakottan lazitanak. A steward(ess) diszkreten megkozelit es bolint. Felszavakbol is erted a jelzest. Eloremesz, mintha csak az elso toilett-be igyekeznel. Amikor stewardess mosolyogva az utaster fele fordul, ezzel eltakarja a pilotafulke ajtajat, beslisszolsz (ne lepodj meg, ha a stewardess bezarja mogotted az ajtot). Tokeletes a konspiracio, ha hesobb a helyedre visszaterve nem kezdesz el nagy hangon dicsekedni hogy hol jartal.

Ugy tapasztaltam, a pilotak szeretnek kettesben taplalkozni. Barmikor is szoltam az utaskiseronek, mindig csak az utazas vege fele ("cabin crew 20 minutes to go" :-) engedtek be korulnezni. Ennek tobb oka lehet peldaul a pilotaknak ugyan van kisasztaluk, de a Te ellatmanyodat nemigen tudnak hova tenni. Neadjisten beleontod a Colat valamelyik muszerbe es kesz a baj :-)))

Kiveteles esetben, ha nehany jol elhelyezett szakkifejezessel (de nem tudalekosan) sikerul felkeltened a pilotak szimpatiajat, megmutathatjak a tartalek ules biztonsagi oveit is. Ez gyakorlatilag felhivas keringore. Ha ebben remenykedsz, erdemes a latogatas varhato idopontja elott elintezni a mellekhelyiseget is. Na nem azert, mert becsinalsz az izgalomtol, hanem mert nem celszeru a final kozepen radobbenni, hogy tulajdonkeppen mar haromnegyed oraja ki kellene menned, csak elfeledkeztel rola.

Meg egy: valaki (talan zoliba vagy jarod) irta meg itt korabban, hogy a szemelyzet bizalmat nagyban fokozza, ha nincs rajtad gyanusan duzzado zako stb.

1szoval sk zsigert,
udv///Laci

Előzmény: jim32 (4488)