ensingmosing Creative Commons License 2000.11.26 0 0 20
Helló!

Van egy szobapáfrányom ami egy 2 hónappal ezelőttig nagyon szép dús levelű volt, folyamatosan hozta a leveleit nem volt vele semmi bajom, néha spricceltem és kaviccsal rakott tálcán állt.
Egyszer támadt egy olyan ötletem hogyha ilyen szép akkor miért ne rakjam be a fürdőbe. Gondoltam ártani nem árthat mert esténként olyan pára van odabent hogy az orromig nem látok (na jó azért nem annyira), és legalább megszabadulok attól a nagy ronda táltól amiben a kavicsok voltak. Egy darabig szép volt, és minden este szellőztettünk egy fél v. egy órát, és ezt egy idő múlva úgylátszik megelégelte, és ledobta a leveleit. Na akkor mondtam magamban hogy: "Robi riadó ezt innen ki kéne vinni" és vissza vittem az eredeti tenyészhelyére. Előtte kitakarítottam a kaspóját, kicseréltem a kavicsokat agyaggranulátumra, megöntöztem a növényt és a granulátumot univerzális táppal (hogy a megmaradt pár levelén a párolgó vizben oldott tápot fel tudja venni, és hogy a levelek számának növekedését egy kicsit elősegítsem), és levágtam az elszáradt leveleket. Döbbenten vettem észre a levelek levagdosása közben, hogy alíg van egy pár szára amíről egy mozdulattal ne tudtam volna könnyedén lehúzni a leveleket.
Szóval az lenne a kérdésem hogy most mi baja van, és hogy fel fog e épülni, vagy ennél már csak rosszabb lesz az állapota, vagy ha felépül akkor lassan vagy viszonylag gyorsan fogja kihederni, és hogy jól jártam e el, mert nem akarom elveszíteni a kis drágát.