Törölt nick Creative Commons License 2000.11.23 0 0 141
Kedves Péter!

Barátaim javaslatára mégegyszer végig olvastam a veled folytatott levelezésemet és igazat kell nekik adnom. Te és sokan, akik követik az eseményeket tudjátokk, hogy miről folyik a szó, de azok akik ritkábban tesznek látogatást itt, azok számára kicsit kuszának tünnek a dolgok.
Ennek jegyében kérlek engedd meg, hogy vissza-vissza térjek egy-egy régebbi témánkra, hogy a gondolatom világos legyen a számodra és többek számára is!

Többször előjött a helyi politikai szereplők anyagi lehetőségei és ezek átláthatóságának viszonya.
Számomra a kiinduló pont az MSZP országos kinyilatkoztatása volt, mely szerint ezen szereplőknek "üvegzsebüeknek" kell lenniük!
Amikor ezen kérdést - helyi szinten - kezdtük többen feszegetni, akkor a két alpolgármester és Te leírtátok, hogy mennyi a tiszteletdijatok és, hogy semmilyen - önkormányzathoz, állami szférához tartozó cégben igazgatói tanácsi ill. ellenőrző bizottsági tagsággal nem rendelkeztek. Szerintem ez korrekt lépés volt részetekről.
Ugyanakkor más fontos szereplői is vannak még a helyi szintnek - sőt még helyi MSZP szinten is - akik nem érzik ezt a nagyon fontos elvet önmagukra nézve kötelezőnek. Magyarán van az irott és kinyilatkoztatott "ige" felső szinten, de nincs meg hozzá a kellő akarat és elszántság helyi szinten.
Ugyanakkor ezen téma kapcsán "pénzes Zoli" ként mínősitesz, holott lehet, hogy kicsit csak következetessebben kellene a pártotok elvi útmutatásait követni helyi szinten. Azt hiszem, hogy neked, mint az MSZP megyei elnökének fontos feladataid vannak ezen a téren is!
Várom véleményedet ebben a kérdéskörben!

Üdv: Zoli