Kedves TevTanito,
Hancock már nem dugja az Atlantiszt a délisark jege alá! Tavaly a geológiai érvek alatt kvázi hivatalosan is visszavonta az elméletének ezen elemét.
Válasszuk külön a problémákat, és akkor emészthetőbb.
Úgy igaz, hogy volt olyan kor amikor a délisarkon melegebb volt, mégpedig annyira, hogy részben jégmentes volt ennek úgy 100.000 éve. Valamint volt ott valamikor trópus is, csakhogy ennek már millió évei vannak.
A piri Reiss kapcsán elhíresűlt "régi" térképek tehát mást is jelenthetnek.
Vagyis amennyiben ezek mégrégebbi valós térképek kései (XVI sz.) másolatai, akkor felveti, felvetheti egy olyan ismeretlen és jogosan technikainak minősíthető civilizáció aktív jelenlétét a térségben, aki ezt megtudta rajzolni.
Tehát ha azt feltételezük, hogy a mi őseinkkel ezt a tudásukat megosztották, akkor annak legkésőbbi idejét vagy keletkezését muszáj az ie. 30 - 10 évezredek közé tenni. Muszáj mert elötte még nem lett volna kivel az információt megosztotani. Ha meg után lett volna, akkor valszeg tudnánk, hogy ki, vagy mi franc lehett. :)))
Ám ebben az időszakban az antarktiszt már jég fedte, többnyire teljes mértékben.
És itt van a legnagyobb bibi, hiszen akkor valakik tudtak jégtakaró nélkül is térképet rajzolni!!!
Az én személyes véleményem továbbá, hogy "homo sapiens" mértékkel nézve egy technikainak minősíthető társadalmi rendszerhez milliárd emberek kellenek. + olyan hosszú időszak, amikor természet kissé lecsillapodva némi állandóságot is belevisz a katasztrófaszerű változásokba. s kell még a természeti nyersanyagok felhasználási képessége.
Vagyis bányák, bányák, és bányák.
Nyomuk sincs!
Minden nyersanyagunk a helyén van, nem előzött meg minket senki azok kibányászásában.
Ilyen hosszú nyugodt időszak, mint ami most van, illetve már több mint 10.000 éve tart, ez a geológia adatai szerint igen ritkák.
Csak nézd meg a rétegződéseket egy sziklafalon.
A teraszokat. Ezek minden egyes rétege egy többnyire a teljes bolygóra kiható hirtelen folyamat változás. (Alig tudunk róluk valamit)
Meglehet kérdezni egy geológus rétegtanászt.
Ezzel persze csak azt akartam mondani, hogy ez az oka annak, hogy itt még sohasem jött létre technikai civilizáció.
S ez is oka többek között, hogy az én mutató újjam is kifelé, az univerzumba vezet, ha dilemma feloldásán töröm a fejem.
Csekk