Szabadelvue Creative Commons License 2000.11.17 0 0 122
"ez a topik pl. mintha arra született volna, hogy megtudjuk, Frankát jogosan dobták-e ki a Berzsenyiböl, mit mondott ö erröl, mit mondtak a többiek"

- ezt egy jogász tudná megítélni, bár biztos akadna rögtön egy másik, aki annak az ellenkezőjét állítaná. Nem tartom különösebb tragédiának, hogy egy újságíró nem jutott be egy középiskolába, függetlenül attól, hogy az órásmestert valszeg nem merték volna kirúgni.

"már mindenki a templomrombolás jogosságát vitatja, ami azért mégiscsak furi. Persze érdekes is, mert én, porszem, nem tudtam volna azelött elképzelni, hogy az ilyen események kérdésesek lehetnek."

- Ez viszont már nem lehet kérdéses. A gyerekek túllőttek a célon, és az ilyen esetek megfékezésében nagy a felnőtt "társadalom" felelőssége. Most vizsgázunk, ki-ki a maga vérmérséklete szerint. Akik ma megpróbálják elmaszatolni a kérdést, holnap hangosan fogják követelni más jelképek (még) határozott(abb) védelmét más emberekkel szemben. Talán még azt sem tudják, hogy az a kereszt a Krisztusi szeretet jelképe ...

Előzmény: szalonna (121)