banjus Creative Commons License 2000.11.15 0 0 37
Szia Rachela, meg a többiek!!

Hát sikerült végre ide találnom, meg átverkedni magam a regisztráció bonyodalmain.
Szóval Szarvas. Ez a szó életem egyik meghatározó eleme.
Nem csak amiatt, hogy jó a társaság, meg minden, de valami van ,ami minden évben visszahúz oda. Hogy mi az, hát nem tudom, de nagyon jó.
Ami a tábort illetti, imádok ott elnni, idén először voltam maci, ahogy vitzesen mondják, de már 1991 óta járok oda minden évben. imádom mind a 2 csopimat, mert hogy a 4-ből 2 turnusban voltam. Rachelaval már őskövületnek számitunk arra felé.
De nem i s erről akartam most irni, hanem arról, hogy hogy miért is félünk attól, hogy vállajuk a zsidóságunkat. Ez egy nehéz kérdés, mert sosem tudhatod, hogy az emberekből milyen reakciót vált ki az, ha megtudjaák, hogy zsidó vagy. Szerncsére nekem eme téren csak pozitiv tapasztalataim vannak, igy az utóbbi időben egyre bátrabban vállalom a zsidóságomat.
Mi az, hogy téged nem fogadnának el zsidónak sajna, most elfeljtettem a nicked. Szóval 2 dologról van szó, szerintem.
1: Zsidó vagy, ha te annak érzed magad, az akarsz lenni. De ezt vallásilag nem fogadják el, csak ha az anyád is az. Ezért
2: Ha az anyád nem az, de te az szeretnél lenni, semmi akadálya, be is lehet térni, és akkor ugyanolyan zsidónak számitasz, mint aki annak született. De ez igazából csak a templomi esküvőnél számit.
Köztünk is van egy csomó ember, aki vallásilag nem számit zsidónak, mégsem kérdőjelzi meg senki, hogy ő zsidó-e, mert annak érzi magát.
Azt hiszem mára ennyi elég is belőlem, pápá