Rachela Creative Commons License 2000.11.14 0 0 34
"Egyébként szerintem nem kell attól tartanod, hogy floodolásért kimoderálnak, amennyiben amit leírsz, az vmi normális témáról szóló szöveg. "

Köszi a biztatást (-:!

"És abból is csak az egyik szarvasi, a másik max. érdeklődő outsider... "

Az egész témát illetően, vagy csak ami a táborra vonatkozik? Ne haragudj, ha indiszkrét vagyok, szomorú, de ezt ma Európában nem lehet csak úgy megkérdezni... szóval ha nem akarsz, ne válaszolj. Én már csak ilyen kis kiváncsi vagyok ;-)

Ami a programokat illeti, azok nagyon változatosak. Van sport, éneklés, úszás a feszitett viztükrű medencében (ez áll a toplista élén), énektanulás, izraeli tánc (ún. hóra), kézművesség különleges anyagokkal...
Naponta két olyan foglalkozás van, ami csoport szintű (4 korcsopi van, ezen belül vannak a 10-12 fős csapatok):a madrich time, ilyenkor mindenfélét játszunk, és a peula (más nevén pirula, Peula és Peulina...:)), amikor a nap témáját dolgozzuk fel, életkornak megfelelő szinten és formában. Minden évben van egy fő téma (az idén pl. "zsidó történelem" volt), ami köré épülnek a napi foglalkozások. Este, vacsora után aztán van egy tábor- vagy (gyakrabban) korcsoportszintű esti program, ami lezárja a napot.
Igy pl. amikor a századfordulós zsidóság életéről volt szó napközben, este a nagyobbaknak rendeztek egy ún. "dilemma-bált". Ez úgy néz ki, hogy a résztvevőket családokra osztják. A családok kapnak egy táncrendet, hogy mikor melyik másik familia tagjaival táncolnak, egy ismertetőt saját családjuk tagjairól és életéről, valamint egy listát, hogy mit kell a többiekről kideriteni. Amig szól a zene, addig megy a tánc (keringő és hasonlók), meg a kérdezősködés. Két tánc között mindenki leül a saját asztalához, kapnak különböző "dilemmákat", amik a századfordulós zsidóságot érintették (pl. névmagyarositás-igen vagy nem?), és a családtagok megvitatják a kérdéseket. A végén az a család nyer, aki a legtöbb információt tudja összeszedni a többiekről. Az este nagyon jól sikerült (((-:

Előzmény: Kilroy (32)