croquemadame Creative Commons License 2000.11.12 0 0 24
Előszöris leszögezem: imádom az IKEA-t. Az egyszerű, mégis modern svéd stílus mindig is a kedvencem volt, és sokszor jártam oda vásárolni, az árak ellenére.
De. Mostanában olyan fantasztikus dolgok történtek velem ott, hogy inkább jobbnak látom, ha nem megyek oda többet.
A történet úgy kezdődött, hogy pénteken bementem, hogy vegyek egy forgószéket. Már ki is néztem a katalógusból, szép a színe, a formája, aránylag jó árban van, és ki is próbáltam, nagyon kényelmes. Minden szép és jó lett volna, de a pénztárnál vettem észre, hogy kilopták a pénztárcám a táskámból, az összes pénzemmel együtt. Kb. 500-szor végigmászkáltam az egész áruházon, hogy nem hagytam-e el vhol (persze erre 0,2% esély volt), de persze nem találtam meg. Fantasztikus érzés volt. Az információban pontos leírást adtam róla, aztán mivel nem tudtam mást tenni, hazajöttem.
Arra jutottam, hogy annál jobb forgószéket úgyse találok sehol máshol, ezért ma újra visszamentem az IKEA-ba, és az irodarészlegnél megrendeltem a széket az eladótól, mivel az Árukiadóban adták át. Az eladófiú azt mondta, hogy a számítógép szerint még van két darab a raktáron a székből, amit kiválasztottam, így nincs miért félni.
Oké, mentem a pénztár felé, persze mivel vasárnap van és egyre jobbna közeledik a karácsony, ezért kb 500 (na jó, csak 15) ember állt előttem, de úgy gondoltam, nem baj, mert végre lesz egy tökjó székem. Megyek az árukiadóhoz, ahol kb 10 percet kellett várni, majd végre visszajött az eladó, hogy a számítógép tévedett, és hogy sajnos már nincsen a raktárban ez a szék, úgyhogy menjek a vevőszolgálathoz, ott majd írnak egy csekket, és visszaadják a pénzem.
Megyek a vevőszolgálathoz, ott is vártam 10 percet, aztán végre-valahára elfogytak előlem az emberek, a csaj azt mondta, hogy menjek vissza a kasszához, várjam végig megint az 500 embert (ezt nem mondta), és ott majd a csekk alapján kifizetnek. Odamentem egy pénztároshoz, aki flegmán csak annyit mondott, hogy "Várja ki a sorát, egyébként sincs a kasszában annyi készpénz"
Vissza a vevőszolgálatos pasihoz, hogy ne szórakozzanak már, már itt vagyok három órája a nagy semmi miatt, és akkor még nem is szolgálnak ki. A pasi rendes volt, nagy nehezen elintézte, hogy odaadják a pénzt, aztán mehettem a dolgomra.
Ja, a pénztárcámat megtalálták, persze a pénz -minő véletlen-nem volt benne...illetve az aprót meghagyták...