Gbandi Creative Commons License 2000.11.11 0 0 308
Srácok!
Nagyon örülök, hogy ennyi hozzám hasonló ember véleményét olvashatom. Nem kezdem el sorolni, hogy mennyit jelentett nekem Ayrton. De azt hiszem mindenkinek sokat jelentett aki ebbe a fórumba irt. Nagyon nehezen tudtam újra bekapcsolódni a Forma-1-be az után a bizonyos imolai futam után. Gyerekkorom óta a kedvencem volt. A Forma-1 királyát veszitette.
Amit a legjobban sajnálok, hogy Senna nem tudta megmutatni, hogy igen is meg tudja verni Schumachert. Talán emlékeztek rá,hogy abban a szezonban a 4. futam volt Imola és az előző hármon Senna kiesett, holott első helyröl indult! Schumacher nyerte mind a hármat. Nem volt összhangben a Williamssal. Ezért is volt óriási nyomás rajta, mert mindenki azt gondolta, hogy a Senna-Williams páros újabb biztos vb cim lesz Sennanak. De ez sajnos nem igy történt.
Rengeteg cikket összegyüjtöttem és meglepődve olvastam, hogy Ratzenberger halála után Senna nem akart indulni. Azt kérték(Bergerrel), hogy halasszák el a futamot, mert óriási nyomás van mindenkin. De nem tették, és a csapat miatt kénytelen volt indulni. Rossz előérzete volt és ez sajnos jogos volt. Gondolom mindenki tisztában van vele, hogy mennyi véletlen játszott közbe a tamburello kanyarban. De az akkor sem a véletlen müve, hogy elszállt a kormánymü!
Sennat lehetett szeretni és nem szeretni. Prost nem szerette. Sőt a legnagyobb ellenségek voltak! Mégis azt nyilatkozta a halála után( és szerintem ez a legnagyobb bizonyitéka, hogy ő volt a király) idézem: "Azzal adózom Ayrton emlékének, hogy soha többet nem ülök Forma-1-es autóba!" Tudomásom szerint ezt mindeddig nem szegte meg. Azt hiszem egyenlőre ez a legjobb végszó!