légfrissítő Creative Commons License 2000.11.03 0 0 39
Pixy, úgy vered a habot, mintha nem nyílvános lett volna a tárgyalás, nem nyílvános lett volna az ítélethírdetés és annak indokolása, vagy az írásbafoglalás után (kb.:3-4 hét) nem jelenne meg az ítélet teljes szövege ebben, vagy egy másik topikban.
Várjál türelemmel, és majd meglátod, de addig se sugalld azt, hogy itt valami nagy disznóság történt, mert amit művelsz az maga a prekoncepció.
Az pedig a Balog Gy. és a mindenkori jogaiban potenciálisan sértett fél diszkrecionális joga, hogy ki ellen indít, vagy ki ellen nem indít peres eljárást.
Itt van pl.. a Magyar Nemzet. A tegnapi 168 órában jelent meg egy helyreigazítás, mely szeint nem igaz az az áprilisi közlésük, hogy a Postabank a magyarnemzetes cuccot egy milláért adta volna el.Emlékezetem szerint az egymilliós vételár nem csak a 168 órában, hanem a Népszabadságban, a HVG-ben és kismillió más lapban is megjelent. Vajon a Nemzet a többit miért nem pereelte be? Nem tudom, de nem is érdekel, mert ez az ő dolguk.
Ugyanigy érdektelen az is, hogy Balog miért nem perelte be az RTL-t.
Csak, hogy értsd: Balogot egy gusztustalan, visszataszító alaknak tartom, akiről sokkal több disznóságot tudok feltételezni, mint amennyi a magyar sajtóban valósan, vagy valótlanul mindösszesen megjelent róla. De az objektív igazságnak, a sajtó tisztességének (hosszú távon: hitelének) tartozunk annyival, hogy a sajtó manipulációit, ferdítéseit és csúsztatásait akkár ebben a topikban akár máshol, nyílvánossá tegyük. Ez a sajtó és néző (olvasó stb.) érdekét egyaránt szolgálja.