Nibiru Creative Commons License 2000.10.31 0 0 488
"Viszont legalább nem kérkedik vele. "
Gondolom, hogy ez nem célzás volt, ha igen, akkor örömömre szolgál, ha valaki a dalai lámával hasonlít össze, de én nem vagyok erre méltó, úgy is mondhatnám, hogy a lábnyomába se érek.
Ha nem célzás volt, akkor gondolom az amolyan Gyurcsok-félékre gondoltál, hát az meg az én lábnyomomba... :) Ebből következően Tenzin Gyatso nem említhető egy lapon Gyurcsokkal, és akkor finoman fejeztem ki magam.

Materializmus alatt én azt értem, hogy ha valaki "meg van győződve róla" hogy az anyagi világ felett nem létezhet semmi az azt irányító valami.
A kvantummechanika, meg a fizika, és más tudományok nagyon hasznosak az ember számára, és leírják az empirikus és kevésbé empirikus világ működését, de nem ad magyarázatot az emberiség alapvető kérdéseire.
A tudás megszerzése az ember legfontosabb feladata. De nem adják ingyen. Az édenkerti almában nem volt benne a tudás, csak a lehetőség a tudás megszerzésére. De már ez a lehetőség is óriási dolog. Az ember tudja, hogy egyszer talán tényleg meglátja a Big Picture-t, azaz a Nagy Képet, azaz megérti például, hogy mi az élet értelme, hogy nagyon leegyszerűrítsem a dolgot.

""Hinni csak olyasmiben lehet, ami nem kézzelfogható, legalábbis nem mindenki számára."

Ez mondjuk igaz a számítógépre is."

Igen, meg Zorán is hisz. :)

Előzmény: Sysygy (483)