Zyx Creative Commons License 2000.10.31 0 0 86
Szia Zotyo!

Igen, van ilyen tapasztalatom. Ha vegigolvasod ezt a topicot, megtalálod több helyen, már nem akarom mégegyszer leírni, bocsánat. A nylonra a 66-ban válaszoltam.

Feluletes mereseket vegeztem csak ez ugyben, a homerseklettel nem volt korreláció, de a bőrellenallassal igen, bár csak nagyon haloványan.

Először a huzatra gyanakodtam, amikor a kéz mint egyfajta szélterelő lapát forgatja meg a kereket.

Másodszor a hőmérsékletre gyanakodtam, pont úgy ahogy ti. Próbáltam kéményt építeni, ahol már forognia kellett volna, de nem tette. Soha semmivel se sikerült 10 fordulatnál nagyobb sebességet elérnem, csak ha tényleg extrém körülményeket okoztam. Tehát a vasalónál jobb megoldást is probáltam évekkel ezelőtt.

Ez a hőmérsékletkülönbség okozta légáramlat, mint magyarázat nagyon kézenfekvőnek tünik, de szerintem nem jó. Kevés, nem teljeskoru magyarazat.

Ezután fordultam az elektromágneses megoldások felé.

Tudomásom szerint senki se mérte még meg ezt a hőmérsékletfüggést közvetlenül precízen. Egely se. Ha pontot szeretnénk tenni a vita végére, ezt a mérést el kell végezni. En a magam reszerol elvegeztem, de ezt nem tekintem hitelesnek, mert nem voltam annyira alapos, mint egy ilyen szituban kellene. Hiteles attol lenne, ha ti is ott lennetek a mereseken es kozosen megbeszelnenk a meres technikajat. A 30-as hozzászólásomban irtam a mérésről. Ez egyertelmuen kepes kimutatni az osszefuggest a kerek forgasa es a homerseklet kozott. De persze alaposan ki kellene dolgozni a technikát előzetesen. Aztán elvégezve a méréseket egyértelmű lenne a helyzet. Gondolom sokat lendítene a dolgokon, ha segítenétek elvégezni ezt a mérést. A meresekben reszt venni nem tudok, de az eredmenyek statisztikai analiziset szivesen elvegzem.

Vegul egy kerdes: Ha sokat kiserleteztetek mar a kerekkel, tudhatjatok ti is, hogy a kerek egy magasabb fordulatszamon stabilizalodik, de aztan visszaesik es már nem éri el ujra azt a szintet, ha kesobb megis felporog. Ilyenkor mi tortenik? Kihult a kezunk?

Szoval, lehetne a parajfalokra szamitani a meresek elvegzeseben? Vagy meddő vita marad tovabbra is?

Előzmény: Graff Zotyo (85)