hu washizu Creative Commons License 2000.10.29 0 0 87
Kedves Lovretity !
Ha valahol felborul a kereslet kinalat akkor szabalyozni kell.Es a parkolasi dij mint elv tokeletes erre.Ugyanis az alapelv az az hogy " a hasznalo fizet". De mivel te mint szolgaltatasert fizetsz elvarhatod azt hogy a szolgaltatas minosege elfogadhato legyen. De te meg mindig Magyarorszagon elsz ahol teljesen mas szemlelet uralkodik.
A fonakja a dolognak pedig kicsit antiszocialis de kovetheto logikan alapszik.Ha en csokkenteni akarom egy varosreszben a parkolo autok szamat akkor jo magas dijat allapitok meg es eszem agaban sincs azert beruhaznom hogy ezen a teruleten a parkolasi korulmenyek javuljanak.
Viszont beruhazok a tomegkozlekedesre hogy olyan alternativat biztositsak neked amin legalabb olyan de inkabb jobb szolgaltatasi szinten kozlekedhetsz.
A magyar meg statuszszimbolumnak tekinti az autot. Egy holland nem szegyell felulni egy villamosra meg akkor se ha harom auto all a garazsba.
Az Infrastrukturafejlesztesnek nagyon nagy a beruhazasigenye, amire az onkormanyzatoknak altalaban nincs keretuk. De hamar megterul a befektetes.
Mas-mas aspektusbol de mindenkinek igaza van.
Gabor

Előzmény: lovretity (85)