Kelemen Péter Creative Commons License 2000.10.27 0 1 60
Kedves Gábor!

Hosszú ideje olvasom vitátokat, de nem értem én sem, hogy mit vársz még!

Én csináltam néhány mérést, de ez még önmagában kevés ahhoz, hogy véleményt mondjak. Többek között megismételtem a vasalós kísérletet is, de be kell valljam, nekem szobahőmérsékletről 120 fokosra hevített vasalóval sem sikerült megmozdítanom sem a kereket. Pedig, ha ez az elképzelés igaz, akkor ennek a kisérletnek mindig sikerülnie kell!!!!!
Próbáltam kézzel is forgatni, volt olyan,
hogy a kerék 23-at pörgött és a kezem hőmérséklete 34 fok volt az ujjam hegyén és a tenyeremben is. A környezeti hőmérséklet 24 fok volt, tehát igen meleg volt a helységben. Mindez persze nem jelent semmit és lehet, hogy elrontottam valamit, de azért ezek után azt hiszem, hogy joggal kérlek arra, hogy méréseket végezzél a témában, mielőtt végtelen ciklusba kezdenél.
Mivel eddig még számomra ez sem derült ki, ezért szeretném megkérdezni, hogy van-e Egely kereked, amivel a méréseket el tudod végezni?
Különben ez az elmélet már évekkel ezelőtt napvilágot látott és meg is jelent a Rádiótechnikában.
Magam részéről nem tudom, hogy mi forgatja a kereket, de figyelembe véve a sikertelen vasalós kísérletemet, további megfejtés után kell kutatni.
Elkézelhetőnek tartom, hogy valóban légmozgás mozgatja a kereket, de mi hozza létre a légmozgást? Figyelembe véve a 120 fokos vasalót és a 34 fokos kezemet, szerintem nem hőmozgás kelti a légörvényt, hanem pl. valamilyen elektomos, vagy elektromágneses jelenség, vagy valami egészen más, amire még senki sem gondolt.
Nem tudom, ezért kell mérni!!!

Üdv.
Kelemen Péter

Előzmény: Iván Gábor (59)