paul2 Creative Commons License 2000.10.26 0 0 1186
Üdv Kiran!

A programot éppen csak kipróbáltam, eddig tetszik. (Úgy értem, keményebben nem próbáltam még meg lebuktatni, ha azt is kiállja, az lesz az igazi)

Úgy látom, a beépítés lehetséges ütemét próbálod kalkulálni. Módszertanilag ezzel annyi a probléma, hogy a szállítást és a beépítést össze kell hangolni, a piramis méretéhez viszonyítva jelentős blokk-készlet felhalmozása nem célszerű. Előfordulhat, hogy az építés egyik szakaszában a szállítás fékezi az építést, máskor meg az építés blokkfelvevő képessége a korlát. (A szállítás korlátja, hogy két utat nem építenek, ha nem muszáj, viszont egy úton normális tempóban kell tudni közlekedni, nem adódhat pl 30 mp-es követési idő a szállítóknak)

Az évi 360 nap helyett jóval kevesebb kellene (max 300), pihenőnap nélkül legfeljebb rabszolgákkal dolgozhattak volna. A napi 12 óra látástól vakulásig OK, de szünetekkel, veszteségidőkkel csökkentve inkább csak 10 órával kalkulálnék. Ameddig a létszám növelésével ez kompenzálható, addig nincs probléma, viszont ha kiderül, hogy nem férnek el a piramison, az a módszer "válsága".

Még az előző fordulóhoz:
1. A változó hosszúságú emelők problémásak, kerülném ha lehet. (Nehéz együtt emelni, hosszabb kar esetén nem éri el a végét, rövidebb kar esetén kedvezőtlen az áttétel, vagy elbonyolódik az alátámasztás...)
Az emelő súlyát nem vettük figyelembe, pedig ha a felemeléséhez jelentős erő kell, az a lenyomáskor segít a követ emelni. Ha viszont jó méretes emelőrudakat használok, lehet esetleg oldalanként egy-egy belőlük, melyeket két-két ember működtet. Ezek ha nem utálják egymást, el is férnek egy lépcsőn. Vigyázniuk kell a pontosan középen történő emelésre, de ha az emelő palló alakú, tehát széles, akkor már nem kritikus a dolog. A többlépcsős megoldásnál kötésprobléma van.

2. A famennyiséget nem a beszerzés vagy fogyás szempontjából sokalltam, hanem mint pakolnivalót. Ez nem abszolút korlát, hiszen a 10 fős brigádlétszámot sem kell emelni miatta (4 emel + 4 pakol + 1 kiabál = 9 fő)

3. OK

4. Ha a munkások is csúsznak, a szálkakiszedés idejét és munkaerőigényét is kalkulálni kell.

5. Éppen az a pár másodperc a probléma, bár lehet, hogy csak én vagyok túl óvatos.

6. Az evezés szerintem is csak kényszermegoldás lehetne.