D V D Creative Commons License 2000.10.25 0 0 127
Mellesleg nem attól elit egy bank hogy bizonyos dolgokat látszólag ingyen,bizonyos dolgokat pedig k*rv*a drágán ad hanem a szolgáltatás minősége a meghatározó.

Engem sem a Zdeborsky György fizet de megtaláltam az INGyenes Citi card árfolyamról szóló infót:

A Citibankhoz és az"ingyenes " tranzakciókról néhány szót. Lehet, hogy másoknak ez már nem ujdonság, de én csak
az idén döbbentem rá, hogy az ingyenesség mögött milyen árfolyamokkal dolgozik a Citibank. Több kártyám is van (
céges, magán) és Decemberi Londoni út után januárban a számlakivonatok összehasonlitásánal vettem észre elôször
azt hogy a Citibank a VALUTA eladási árfolyamot használja az összes tranzakciónál ( kp felvét, vásárlás) minden
kártyájánál. ehhez kéest ld a BNP vagy BB, a deviza eladásít , igaz az utóbbi kis ( 50-200) fotintos költséget is
felszámít de még indig olcsóbb mint a Citi. Az árfolyamkülönbség arra az 800 fontra amit Citirôl költöttem több mint 13
000 Forint volt!!! Amikor erre rákérdeztem aCitinél haosszasan magyarázták hogy ôk dollárról váltják a forintot meg
afontot - ugyanakkor nem találtam egy sort sem a szerzôdésben arról, hogy milyen árfolyamon számolják el a külföldi
költéseket! Úgy a BNP mint a BB is egyértelměen rögzíti az árfolyamot ( deviza eladás ) a szerzôdésben.
Múlt havi USA utazásnál amúgy a Citibank ugyancsak valami hihetetlen árfolyammal számolt - egy adott napon belül
is változtatta az árfloyamot!!!
Mexikóval dettó ugyanazok a tapasztalatok, de nekem nem fizették meg a telefont!

Nekem is van Citibank VISA kártyám, és néhány külföldi ill. internetes vásárlás után én is felfedeztem, hogy valami
irreálisan magas árfolyamon kalkulál a Citibank. Azóta nem is viszem ezt a kártyámat külföldre.
Az már csak hab a tortán, hogy pl. ma a finn márkára voltam kíváncsi, és kiderült, hogy nem elég, hogy a Citibank
egyedüliként valutaeladási árfolyammal dolgozik, hanem emellett még az ő valutaeladási árfolyama a legmagasabb az
összes bank közül! Vagyis duplán is rosszul jár az, aki Citibank kártyával fizet külföldön a többi bankhoz képest.

Forrás:
www.bankkartya.hu

Előzmény: SZABÓ JÁNOS (126)