t_matey
2000.10.23
|
|
0 0
629
|
Sziasztok...
Okéééé...
Ha nem lehet örök menny mindenkinek és biztosan, akkor a pokol sem lehet örök. Ezek szerint folyamatosan fenn kell hogy álljon a szabad akaratod. Különben nem is szabad akarat. Ha a poklot választod, megéled, de senki nem "itél téged oda". És nem kell örökre ott lenned és nem vesztheted el a lehetőséget arra, hogy kikeveredj onnan. (A pokol lelkiállapot a földön.) Ezek szerint szabad akarat = ott vagy ahol akarsz lenni. De ha egy élet után pokolra küldenek, kitörölheted azzal a "szabad akarattal".
Mellesleg ez volt eddig a legjobb érv amit felhoztak, még nem is érzem igazán, hogy megtaláltam rá a választ. Mindenestre úgy érzem, hogy egy 90%-os "reink-elméletet" ha megingatsz 10%-ra, még mindig jobb marad mint egy eleve 30-40%-os "menny vs. pokol-elmélet". Nem vagdalkozom, igy látom.
Nem tudom érthető voltam-e. Talán igy jobb: még mindig igazságosabbnak tartom egy szerető és mindenható Isten részéről, ha nem enged elszakadni téged magától, mintha örökre kinozna vagy megsemmisitene.
Ne mondd, hogy "te választod", mert akkor is ő cselekszi. A választás semmit sem jelent ha nem tudatos, és mutass nekem egy embert aki tudatos választásként nem a mennyet választaná.
Matey |
Előzmény: lépcsömászó (628)
|
|