Mallow Creative Commons License 2000.10.20 0 0 22
Nos, valójában azt hallottam – de erre nem emlékszem pontosan – hogy valaki konkrétan kimérte azt, amit Egely „bioenergiának” vélt és az eddigi fizikánk által tökéletesen magyarázható, semmiféle parajelenséget sem takart. Persze ez alapján nem döntheto el a kérdés, bár jobban hiszek annak, aki ezt elmondta, mint Egelynek. Mindenesetre nincsenek pontos információim a dologról. Azért megpróbálok utánajárni. Úgy rémlik –ez egyáltalán nem biztos - a dologban volt némi EM is. Ezért megnézném a kerék muködését, miközben teljesen körbe van véve azzal a fémlemezzel!

Amit írtam, tökéletesen igaz. Ez csak egy példa volt arra, hogy bizonyos emberek miket engednek meg maguknak. Kisfaludy esetében nincs szükség túlzottan nagy fizikai muveltségre, hogy rájöjjünk, hülyeségeket beszél. Vele szemben nyugodtan be lehetne vetni valamiféle lejáratást, hogy ne fojtathassa a szédítést. O tudhatná, hogy nem ért ahhoz, amit csinál, nincs joga azokat lehordani, akik esetleg még értettek is a dolgokhoz. Ráadásul pontosan tudja, hogy a csodaszerkezetei nem muködnek. Kisfaludy „tényeket” mondott, amik nem állják meg a helyüket.

Egely esetében azért más a helyzet. O valamikor még rendes tudományos munkát folytatott – aztán egyszer csak zutty. Nála már azért nehezebb felfedezni a hibákat, de aki ért a dolgokhoz, az világosan látja elmélete hibáit. Ezt néha közlik is vele, de nem hajlandó tudomásul venni. Még azt sem, amikor pl. olyan elméletre támaszkodik, amelyben számolási hiba van. Nem tudom, o maga hisz-e egyáltalán a saját dolgaiban, vagy csak a pénzért csinálja, de azt semmiképpen sem szabad megengedni, hogy szédítse az embereket és lejárassa azokat, akik komolyan foglalkoznak a dolgokkal. Amíg a tudományos életben sokan inkább komikusan szemlélik Egely ténykedését, addig az átlagember rajtuk röhög és hisz a könyveknek, amiket Egelytol olvasott.

Egyébiránt Egely nem hülye, sot, vannak egész jó ötletei is, de ettol még nem lesz elfogadható az, amit csinál.