Ati-pati
2000.10.20
|
|
0 0
8
|
Kedves Nomira!
Elösször is dönts el, hogy mit szeretnél benne készíteni: faszénen sütni vagy bográcsba főzni.
Ha a faszenes dolog érdekel, akkor nagyon kis mélységüre kb. 8-10 cm-esre készítsed a tűztér mélységét, bográcsnál értelemszerűen sokkal mélyebbet kell készítened, hogy a fahasábok is beleférjenek.
Kérdéses még a tűztér ajtaja, ezt sokszor elhagyják mert egyszerűbb megépíteni, végül is talán csak a hamu kiszedésekor előnyös, azonban azt mindenképpen biztosítsad, hogy atűztérből a víz kifolyhasson. (hólé, oltóvíz)
Külön meggondolást igényel a bográcsos változat esetén a bográcstartó oszlopok elhelyezése, ha érdekel leírom.
Ati-pati |
Előzmény: nomira (7)
|
|