Nekem van egy pástétomreceptem, özlábból csinálom, nagyon finom.
Tehát szalonnát piritok, hagymát rá, megpárolom az özlábdarabkákat rajta, petrezselyemzölddel, zellerlevéllel, borssal izesitem, ledarálom egy húsdarálón, s mehet a fagyasztóba.
Kis tejfölös habarás, s kész az isteni gombakrémleves, vagy pizzára, vagy melegszendvicsre, vagy töltelékbe nagyon ehetö massza, s ráadásul fagyasztva sokáig eláll.
De lehet belöle gombakrokettet is csinálni.
hasonlóan a fasirozotthoz.
De a legfinomabb a karácsonyesti halunk.
2 halfilé közé ez a pástétom, sütöben sütve, idönként vajjal locsolgatva. Majonézes burg. javalott hozzá+vörösbor.
ps. idén már 2x találtunk özlábat. 1 tojással ettük, egyszer levesnek. De eltenni még nem birtunk. :((