Zyx Creative Commons License 2000.10.20 0 1 18
Szia Gábor

Szeretnem, ha nehany egyszeru kerdesemre valaszolnal tetelszeruen.

1. Mint mar irtam de valaszt nem kaptam : statisztikai elemzesek azt mutattak, hogy a balkezesek eseteben a kerek ellenkezo iranyba forog, mint a jobbkezeseknel. Az a teny, hogy ki a valodi balkezes egy gyors teszttel eldontheto, a pszichologia hasznalja is a modszert. Tehat kerdezem en, megismeteltetek e ezeket a kiserleteket, azok negativ eredmenyt hoztak e, vagy sikerult ezt a tapasztalatot is hoaramlassal megmagyarazni.

2. A kiserletek soran az az eredmeny adodott, ha egy 5 mm vastag hengeres femkopennyel vesszuk korul a kereket, a kerek tovabbra is forgathato allapotban marad, igaz kicsit kisebb fordulatszammal. A henger kb 15-20 cm magas, alul felul nyitott, atmeroje kb egy cm-el nagyobb a kereknel, es a palast kb 60 fokos ivhez tartozoan nyitott, mely nyilas olyan iranyba all, hogy a kez, vagy kar semmilyen resze nem lehet elotte. Tovabbi szukites, hogy a kez nem erhet hozza a kopenyhez, a kerek ennek ellenere forogni fog. Kerdes : ez az elrendezes milyen hatassal van a vasalora? Tovabbra is tudja forgatni a kereket?

3. Miert cafolja a vasalon mert 6 fordulat/perc erteke az emberi kez 20-30 f/perc teljesitmenyet? Ez csak azt jelenti, hogy a homersekletnek nagyobb a befolyasa, mint ahogy azt a feltalalo allitotta (ami logikus, hiszen az altala irt 2 f/perc nagyon kis ertek), de nem magyarazza meg a kez valodi teljesitmenytobbletet. Azt mivel magyarazod?

Vegul a Kirlian fenykepezes, a fizika altal nem elismert modszer, nincs igazolva barmifele aura lete. Az eredmenyek legtermeszetesebb magyarazata, az exponalas kozben hasznalt elektromagneses ter es az elo ( esetleg akar elettelen) anyag keltette gyenge sajat elektromagneses ter interferenciajanak lenyomata a negativon.

Előzmény: Iván Gábor (17)