Sky Creative Commons License 2000.10.19 0 0 367

Újra itt!
Először is: A BB - bármennyire is szerettem őket - azt kell mondjam, hogy jókor hagyta abba, mert már minden tag kinőtte az együttesdit. Szerintem sok feszültség halmozódott fel Ákosban, Zsoltban és Gabiban is. Ezt az akkori nagy hallgatásból és az elszólásokból gondolom. (Csak azt nem értem akkor, hogy más bandák miért vannak együtt 20 év után is? A pénzért? Nem hiszem.)

A Fábiánt viszont vérbeli managernek tartom. Amikor az első koncertemen (Gyula, 1991 nyara) sorban álltunk a koncert után a dedikálásná, "Tibi bá" mindenkit biztatott, hogy kap aláírást és népszerűsítette a BB-tárgyakat. Elmondta, hogy hol és mikor lesz legközelebb koncert és bármilyen kérdésre válaszolt. Azoktól a barátaimtól, akik közelebbi kapcsolatban voltak Ákosékkal és FT-vel, tudom, hogy Ákos és Tibi nem nagyon szívelték egymást Tibi manageri magatartása miatt.(Pl. A sajtó meghívása az egyik BB szülinapi torta felvágására, amit eredetileg nyolc szem közt terveztek!) Biztos az ilyen és ehhez hasonló esetek is hozzájárultak a BB feloszlásához, de Fábián nélkül valószínűleg az első album kiadásáig sem jutottak volna el! Fábián egyszerre volt áldás és átok a BB-nek!

Hogy mi lett volna a BB-ből Ákos nélkül?
Bármennyire sem az volt a terve a Csillag születik után, hogy dalnok lesz, azért akkor jól döntött. A szövegei és az egyénisége(sokak szerint arca) nélkül nem fogtak volna meg annyi embert a BB dalok!!! Persze ez érvényes Zsolt Zenéjére is! Mind a ketten azt (és csak azt) addták bele a munkába, amiben a legjobbak voltak. Képzeljétek el, mi lett volna, ha Zsolt pl. énekel vagy Áki neki áll zenét komponálni az akkori billentyűs "tudásával"! Fábián jól tudta, hogy ki melyik poszton értékes, de Zsolt sem tört dalnoki babérokra. (Csak Ákos fogott később zeneíráshoz és producerkedéshez...) Ki merem jelenteni, hogy Ákosnak csak így, ezzel a sikeres együttessel indulhatott el a zenészi pályája! E nélkül szerintem szept. 20-án nem is jelent meg volna Hűség címmel X. szólóalbuma egy befutott magyar énekesnek! Esetleg csak verseskötete egy feltörekvő költőnek, vagy előléptettek volna egy 10 év szakmai gyakorlattal rendelkező diplomás közgazdászt egy multicégnél. Félreértés ne essék: én a mai napig tisztelem és kedvelem Ákost és a dalait, de nem jobban, mint a BB másik 3 tagját! (Zsolt, Menci és Tibi) Persze Zsolt fresh-es munkája nem váltott ki pozitív reakciót bennem!
Tényleg, ki tudja, hogy a Fábián a HipHopBoyz után merre lett? És jelenleg Menczel úr mivel foglalkozik?
Kinek vannak (rajtam kívül) saját maga által rögzített BB koncertfelvételei? (Ki volt még olyan örült, hogy diktafont lobogtasson x koncerten a tomboló tömeg felett?)

Sky
(TheCrow)

Előzmény: clairvoyance (362)