Drifter Creative Commons License 2000.10.18 0 0 topiknyitó
De most komolyan... Vicc nélkül!

Világosítson már fel valaki!

Kiskoromban már sokszor volt olyan, hogy nem értettem egykét 'common' falfirkát, de a nagyok mindig elárulták. Például, hogy mi az a DM, a CPG, a bekarikázott 'A' betű, az IRON MAIDEN, a hatszázhatvanhat, később az SDO (meg még később a CKM, FHM és társaik)...

Most persze mondhatjátok, hogy "ugyan, kit érdekel", de szerintem igenis fontos lehet, ha már valaki veszi (talán épp ebben a percben is) a fáradtságot, és hatalmas betűkkel jól látható helyre írja ezt a különös szókapcsolatot.

Eddig sajnos nem sokra jutottam. Akit eddig kérdeztem, fogalma sem volt róla, sőt: csillogó szemekkel kérdezett vissza: "miért, te tudod?". Legtöbben mondjuk egy zenekarra tippelnek, de hosszas keresés után sem találtam még csak hasonló nevű együttest sem.
Még a Napster is csak egy rakás Metallica ß verziójú 'garage' single-t produkált, mikor beütöttem a keresőbe, hogy "Metal Kaos"
Úgyhogy ha nem együttes, akkor lehet egy 'kiadvány' (újság, honlap, stb), vagy egy vallás, vagy életfilozófia, vagy egy csoport, vagy .... ... hol is járunk?
Ja, juteszembe: a villamosvezető egyszer le akart szállíttatni a szerelvényről, mikor (kissé ittasabb állapotban sikerült végre összegyűjtenem a bátorságom) megkérdeztem tőle, hogy "hanyadik megálló tulajdonképpen ez a bizonyos 'Metal Kaos', mert innen úgy tűnik, hogy mindegyikhez van valami köze"
A szigeten a 'gerappaaaa'-sok csak szomorúan ingatták a fejüket, és keményen összeszorították a fogukat, mikor a jelszavukra egy harsány "Metálkáosz!" felkiáltással reagáltam...(úgyhogy valószínúleg nem egy Peugeot vagy Citroen reklámból van idézve... pedig az még egészen beleillene a képbe: "Peugeot 206 GTI 'Metal Kaos'")

Hát, röviden ennyi, eddig itt tartok.
- Együttes kilőve, a közcélú dolgok (megálló neve, reklám, autó, újság stb) is erősen kérdőjelesek ... ... marad a (vallási / irredenta / vegan / sport) csoport, vagy az életfilozófia... (Bár ezt némileg beárnyékolja, hogy eddig nem láttam egyetlenegy 'A Metal Kaos szeret téged!', 'Vissza mindent - Metal Kaos!', 'Ne egyél vaddisznót - Metal Kaos!', vagy 'Mocskos lilák! - Metal Kaos az isten!' feliratot sem...)

Türelmetlenül várom a hozzászólásokat (ha valakinek az életéből netán kimaradt volna a felirat nyújtotta vizuális élmény, akkor szívesen beteszek egypár képet (persze csak ha megfelelő lesz hozzá a 'látogatottság') ... ...hmmm most jut eszembe: lehet, hogy ez csak amolyan folklór, mindenki arra törekszik, hogy a K -betű alsó szára minél tökéletesebb szinuszhullámot alkosson az S-betűvel ... és persze gyakorlat teszi a mestert... hajrá!)