DLala Creative Commons License 2000.10.18 0 0 6330
Az a baj, hogy nagyon is elragadtatom magam, ha ilyesmit látok. Reklám, tehát pénz, tehát ... a sor végén nem az van, ami számomra követheto és követendo.

Pont ezzel kapcsolatban.
Néhány paramétert írok. Válaszokat várok mindenkitol, mi lenne a helyes teendo.
Adott egy tanítvány. Nagyon tehetséges, versenyeken rendszeresen indul, a múltkor második lett az OB-n a legsurubb súlycsoportban. Szorgalmasan gyakorolt, a munkájához képest (bróker) igyekezett edzésre járni, ha nem ért rá, bepótolta egyedül. Fizikálisan talán a legerosebb a klubban. Fél éve lett 1 gupos (1 kyu), tehát elvileg készülhetne a jövore esedékes mestervizsgára (évente egyszer van ilyen). De a klubvezetonk (aki egyébként a magánéletben a legjobb barátja) azt mondta, még várjon. A következo danvizsgára egy csomóan mennek a klubból, mindegyikük nagyon régóta vár már erre a lehetoségre. Tudva tudott, hogy a mi klubunk olyan, hogy nagyon megválogatja, kit enged vizsgázni, pláne fekete övre. Ez mindig is így volt, nekem pl. 9 évbe került. Máshol sajnos elofordul, hogy mindentol függetlenül nyomják elore az embereket. Tehát mindenki tudja, hogy ez nálunk nem divat. A lehetoséget, hogy valaki fekete öves legyen, itt ki kell érdemelni. A tanítványnál fiatalabb mester azt mondta, még nem vagy érett rá fejben.
Erre ultimátum érkezett, miszerint vagy elengedi egy másik klubba (ehhez mindkét érintett klubvezeto hozzájárulása kell), vagy még az ITF-et is otthagyja, mert o versenyezni akar még legalább két évig és azt fekete övesen akarja. ha nem engedik, átmegy WTF-re, ott úgyis azonnal fekete övet kap és versenyezhet kedvére.

Azt szeretném tudni, ti (tudom, sok klubvezeto is van itt) mit tartanátok helyesnek az ügyben lépni. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre.

Előzmény: nemkell (6324)